Вместо европейска солидарност, получаваме дискриминация и пренебрежение. Цената за членството

...
Вместо европейска солидарност, получаваме дискриминация и пренебрежение. Цената за членството
Коментари Харесай

МВР шефът за блокажа за Шенген: Вместо солидарност получаваме дискриминация

Вместо европейска взаимност, получаваме дискриминация и неуважение. Цената за участието ни в Шенген, не може да бъде достолепието на българските служители на реда. Не сме подготвени да платим такава цена. Това се споделя в позиция на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Поводът е решението на Нидерландия да блокира присъединението на страната ни към Шенгенското пространство.

Той напомня, че
трима наши гранични служители на реда изгубиха живота си,
с цел да запазят сигурността на Съюза. „ Изключително обидни са внушенията, че против 50 евро може да се премине границата. Усилията ни не заслужават неуважение! Усилията ни не заслужават обиди! Сведохме до най-малко вторичната миграция към Централна и Западна Европа, плащайки висока цена “, декларира Демерджиев.

„ Република България е пълновръстен член на Европейския съюз, който поставя изключителни старания, с цел да подсигурява сигурността на сътрудниците си.
Българските сили за сигурност всеки ден с телата си пазят спокойствието
на всички европейски жители, включително и нидерландските, на най-тежката сухопътна външна граница на Европейския съюз. Въпреки засиления миграционен напън – 4 пъти по-висок от миналогодишния “, декларира силовият министътр.

Вътрешният министър е безапелационен, че през последните месеци страната ни е положила изключителни старания,
с цел да отговори на всички условия на европейските си сътрудници.
„ Страната ни сполучливо мина през две поредни инспекции под управлението на Европейската комисия. И двете завършиха с отчети, които изрично показват, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство “, споделя Демерджиев.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР