Вместо единство по мигрантската тема - планираната мини среща на

...
Вместо единство по мигрантската тема - планираната мини среща на
Коментари Харесай

Европейският съюз търси единство срещу мигрантския поток

Вместо единение по мигрантската тематика - плануваната мини среща на върха в Брюксел, към този момент провокира разделяне. Форумът ще се организира в неделя с присъединяване на 10 страни членки, измежду тях и България. Премиерите от Вишеградската четворка оповестиха протест. Те поддържат пнлановете на Австрия, бъдещия ръководител на Европейски Съюз, за по-твърда политика против мигрантите.


Премиерите на Унгария, Полша, Чехия и Словакия показаха неразбиране и отрицание за самодейността на Еврокомисията за неделната изключителна среща, която отдадоха на различията в немското държавно управление по мигрантския въпрос.
Виктор Орбан, министър-председател на Унгария: Разбираме, че някои страни членки минават през вътрешни политически компликации, само че това не трябва да води до паневропейски безпорядък.
Орбан беше безапелационен, че цялостният състав на Европейския съвет би трябвало да взема най-важните решения за съюза. А полският министър председател Матеуш Моравецки упрекна Брюксел, че се пробва да прокара към този момент отхвърлени от Вишеградската четворка хрумвания. Подкрепи го австрийският канцлер, който беше посетител на четворката в Будапеща.
Себастиан Курц, канцлер на Австрия: Вярвам, че не преразпределението на мигранти, а отбраната на външните ни граници би трябвало да е в центъра на вниманието на всички ни. Само тогава няма да има граници в самия съюз.  Страни от Европейски Съюз, в това число България, на изключителна среща за миграцията в неделя Страни от Европейски Съюз, в това число България, на изключителна среща за миграцията в неделя
Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер привиква тази неделя в Брюксел неофициална работна среща по въпросите на миграцията и даването на убе...
 Унгария одобри закона Унгария одобри закона "Спрете Сорос ", криминализиращ помощта за незаконни мигранти
Унгария одобри по този начин наречения закон "Спрете Сорос ". Той криминализира избран тип помощ към незаконните имигранти. Законът лимитира активността на неп...

Курц ще участва в Брюксел в неделя, 6 дни преди Австрия да поеме европредседателството от България. Италианският министър председател Джузепе Конте също ще е там, откакто Ангела Меркел го уверила по телефона, че няма да му бъде оказван напън да одобри връщане на мигранти от Германия в Италия. От Еврокомисията обясниха, че неделният минифорум цели да се избегнат едностранни дейности против миграцията:
Димитрис Аврамопулос, еврокомисар по миграцията: Европейските решения са верният отговор, и тъкмо намирането им е задачата на неофициалната среща.
Еврокомисар Аврамопулос увери, че мигрантските центрове отвън Евросъюза няма да са като пандиза в Гуантанамо.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР