Вместо дърва със сандъчета от боеприпаси се отопляват жителите на

...
Вместо дърва със сандъчета от боеприпаси се отопляват жителите на
Коментари Харесай

Във видинско село се отопляват не с дърва, а със сандъчета от мини

Вместо дърва със сандъчета от муниции се отопляват жителите на видинското село Горни Лом, научи осведомителна организация BulNews.bg.
Новото управление на цех Миджур, където при гърмеж преди 3 години починаха 15 души, към този момент е с нов притежател - „ Миджур Манеджмънт Кънстракшън " ЕООД. Управител е някогашният кмет на Лом и полицейски началник Иво Иванов. И преди нещастието, която изпепели служащи сме се грееели с тези сандъчета, цепим ги като дърва и бумтят в печките, похвали се дядо Илия. Преди обаче ги заплащали алегорично,а в този момент им ги дали гратис.
Намеренията на новия притежател са да стартира производството на патрони, което няма да е рисково, само че към момента нямат позволение. В момента в завода по разчистителни и строителни действия работят 32 – ма души. На територията на барутната фабрика към момента са останалите от предходния притежател необезвредени противопехотни мини. Заради опасенията на хората от различен случай, кметът на община Чупрене, на чиято територия е предприятието, подаде сигнали до две министерства- до министрите на защитата и на вътрешните работи. Уверението, е че са взети изключителни ограничения за сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР