Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо

...
Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на Радостин Василев

" Вместо да викат Кирил и Асен да бъдат разпитвани, вместо да бъде упрекнат Борисов ", съобщи Радостин Василев. Допълни, че е дал таблета си със записите от партийния конгрес на Политическа партия. 

Радостин Василев се яви на разпит в Национална следствена служба по отношение на следствието за закани и опит за насила към някогашния народен представител от " ИТН " Христинка Иванова, като на влизане съобщи, че няма терзания.



Главният прокурор Иван Гешев внесе на 24 април в деловодството на 49-ото Народно заседание искане за събаряне на имунитета на народния представител, по предложение на Софийска градска прокуратура.

Разследването е почнало през юли предходната година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на " ИТН " в 47-ото Народно заседание. 

На 11 май Радостин Василев подава в деловодството на Народното събрание декларация за отвод от имунитета си като депутат, с която дава единодушието си против него да продължи наказателно произвеждане.

Отделно от това Василев е с защита поради отправени против него закани след конференцията, на която популяризира 5-часов запис от партийния конгрес на Политическа партия. По думите на към този момент самостоятелния народен представител те не идвали от Кирил Петков и Асен Василев, които в границите на предходната седмица също бяха разпитвани.

Снимка: БТА

Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР