Вместо да се разплита, възелът във Втора лига все повече

...
Вместо да се разплита, възелът във Втора лига все повече
Коментари Харесай

Възелът във Втора лига все повече се заплита, кръгът започна с домакинска победа

Вместо да се разплита, възелът във Втора лига от ден на ден се заплита. Не единствено на върха, само че и в дъното на класирането. Ако напълно до неотдавна първото място на Царско село не подлежеше на подозрение, то в този момент, пет кръга преди края на шампионата, футболистите на Веселин Великов имат единствено три точки преднина пред втория Локомотив (София), а този понеделник им следва тежко домакинство.

В столицата гостува четвъртият Монтана, който към момента не се е отказал от борбата за третото място, което дава право на присъединяване в баражите за влизане в елита. Само преди седмица, още веднъж на домашна сцена, “царете ” посрещнаха различен от директните си съперници за първото място и комшия на идния си противник - Ботев (Враца), като позволиха неприятно проваляне с 1:2.

Сега, ако се препънат и в селекцията на Ферарио Спасов, играчите на Царско село ще слагат под сериозна въпросителна лидерската си позиция. И до момента в който Великов и компания играят вкъщи, то вторият Локомотив (София) гостува на борещия се за спасението си Литекс, а на Ботев (Враца) му следва аудиенция на една от приятните изненади този сезон - Ботев (Гълъбово).

Иначе кръгът се откри през вчерашния ден с " морското " дерби сред Несебър и Черноморец (Балчик). Домакините завоюваха с 2:0 срещата, като със събраните 43 точки се приближиха единствено на три от четвъртия Монтана. Гостите от Белия град остават седми с 37 точки на сметката си. При всички положения обаче настроението и в двата тима е умерено, така мястото им в професионалния футбол и следващата година е на 99% обезпечено.

Втора професионална лига, XXVI кръг

21 април, събота, 17:00 часа

Несебър - Черноморец (Балчик) 2:0 (повече за мача тук)
1:0 Йосков 32`
2:0 Костов 40`

Пълна статистика от мача тук!

22 април, неделя, 17:00 часа

Струмска популярност (Радомир) - Лудогорец 2
Поморие - Нефтохимик (Бургас)

22 април, неделя, 18:00 часа

Созопол - Оборище (Панагюрище)
Литекс - Локомотив (София)

22 април, неделя, 19:00 часа

Локомотив (Горна Оряховица) - Марица (Пловдив)

23 април, понеделник, 17:30 часа

Ботев (Гълъбово) - Ботев (Враца)
Царско село - Монтана/sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР