Вместо да се изясни, казусът около Народния театър Иван Вазов“

...
Вместо да се изясни, казусът около Народния театър Иван Вазов“
Коментари Харесай

Сагата с Народния театър става все по-заплетена

Вместо да се обясни, въпросът към Народния спектакъл „ Иван Вазов “ и неговата нова конструкция, става все по-заплетен. Това произтича от отговор на Министерство на културата, който бе изпратен до Евронюз България във връзка със питане по отношение на структурата и дилемите на театъра.

„ Във връзка с Вашето питане по отношение на Народен спектакъл „ Иван Вазов ”, Министерството на културата прецизира, че според член 4, алинея 2, т. 1 от Закона за протекция и развиване на културата, културните институти дефинират независимо своите задания и конструкция съгласно предмета на активността си. Утвърждаването на структурата е обвързване на техните шефове “, се споделя в известието.
След това обаче се прецизира, че от Народния спектакъл е постъпил план за негов организационен устав, който „ след координиране с дирекция „ Правно-нормативна активност и обществени предприятия “ е върнат за корекции “ .

От министерството не прецизират нито какви чакат да бъдат тези корекции, нито дали по-късно министър Найден Тодоров ще подпише предлагането.

В някои медии в неделя се появи информация, че шефът на театъра Васил Василев е изпратил до Министерството на културата нова управническа конструкция, в която липсват позициите на връзки с обществеността и основен режисьор, заемани от Велислава Кръстева и Александър Морфов.

Той влезе в изострен спор с Кръстева, откакто няколко пъти през последните месеци надраска вратата на кабинета й с думите: " Връзки с обществеността на Движение за права и свободи " и " Изчезвай ", както и " Официален офис на Движение за права и свободи ", визирайки дългогодишната й работа за придвижването.

Последваха замяна на остри реплики и инспекции в театъра, назначени от предходния длъжностен министър на културата проф. Велислав Минеков. Самият Минеков пък бе единственият заменен от президента Румен Радев от сегашния длъжностен кабинет.

Според обява на „ 24 часа “ от неделя Велислава Кръстева е подала оставка като пиар на Народния спектакъл. Потърсена за коментар от Евронюз България, тя не отговори на мобилния си телефон.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР