Вместо да се извинят, те отиват още по-далеч. Ние сме

...
Вместо да се извинят, те отиват още по-далеч. Ние сме
Коментари Харесай

Борисов: ПП-ДБ не искат правителство, даваме им време и днес да мислят

" Вместо да се извинят, те отиват още по-далеч. Ние сме предложили единствено министър председател. Те не желаят държавно управление. Продължават да си мислят, че ще стане с втория мандат. Партията е безапелационна, че това няма да се случи. И през днешния ден им даваме време да мислят. Утре стават тъкмо 7 дни от договарянията ". Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на договарянията с ПП-ДБ за сформиране на държавно управление.

На въпрос подготвени ли са да се откажат от кандидатурата на Мария Габриел за министър председател, Борисов съобщи: " Сериозно ли ме питате? Защо да се откажем? Защото един човек я е обидил. Човек, който с помощта на нас е финансов министър. Ние го защитавахме 9 месеца от всички, които го атакуваха. Моето мнение е, че Асен Василев е намерил прелестното време да дезертира ".

По думите му Василев е " извънредно интелигентен и желае да стане лидер на тези, които не ги обичат ".

" След фокусите, които прави с финансите, ние ще би трябвало да връщаме пари от бюджета по Плана за възобновяване. Ако остане финансов министър, би трябвало да си оправи тази каша ", добави Борисов.

Припомняме, че Мария Габриел върна досието за сформиране на кабинет на президента на 19 март с цялостен състав от министри, само че по-късно съпредседателите на ПП-ДБ обявиха, че съставът на кабинет и препоръчаното съглашение към него не са съгласувани с тях. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР