Вместо да се демонтира моделът на ГЕРБ в Столична община

...
Вместо да се демонтира моделът на ГЕРБ в Столична община
Коментари Харесай

БСП и Възраждане в СОС искат референдум за МОЧА

Вместо да се демонтира моделът на ГЕРБ в Столична община и Столичният общински съвет (СОС), се демонтира историческото и културно завещание на България . За нас това е безспорна алена линия. Трябва да се организира референдум на локално равнище за опазване Паметника на Съветската войска. Затова настоя ръководителят на БСП-София в градския парламент Иван Таков пред публицисти.

Затова столичните Българска социалистическа партия и " Възраждане " внасят искане за референдум по тази причина дали МОЧА би трябвало да остане на мястото, на което се намира сега. Решението на СОС е нелегитимно, а паметникът е благосъстоятелност на страната. Къде е разрешението за градеж, запита Таков. Къде е планът за реорганизация и реституция? Къде е проектът за сигурност и здраве?, продължи да пита той. " Паметникът на Съветската войска коства най-малко 20 млн. лева С какво ще бъде сменен? С следващата арт апаратура от AliExpress или с химически тоалетни и цаца ли? ", ядоса се Иван Таков.

Българска социалистическа партия ще упорства Паметникът на Съветската войска да бъде възобновен. Пари ще се съберат, в случай че би трябвало и с дарения, счита Таков, който ще държи т ези, които са предизвикали вредите на МОЧА, да го възстановят.

Таков посочи още, че през днешния ден БСП-София трябвало да проведат среща с ПП-ДБ-Спаси София още веднъж за положителното на града и софиянци в диалог по цели и политики. Срещата обаче била анулирана поради демонтажа на МОЧА. Таков прикани да си създадат сглобка на локално равнище, а социалистите в СОС щели да са ярка съпротива и гласът за всички софиянци.

Припомняме, че предходната седмица стана ясно, че Паметникът на съветкста войска. започнаха на 12 декември. Реакцият пристигна и от Русия. Говорителят на съветското министерство на външните работи дефинира дейностите на управляващите у нас като безчовечен. По време на демонтажа на МОЧА пострада и. Социалистите организираха по проблема, само че не останаха удовлетворени от крайния резултат.

пък предложи на мястото на МОЧА да бъде комплициран монумент на цар Самуил или на хан Аспарух.
 Автоматът от ръката на руския боец падна
Автоматът от ръката на руския боец падна

Първите две фигури от МОЧА бяха демонтирани днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР