Вместо да се дават детски надбавки за всички без значение

...
Вместо да се дават детски надбавки за всички без значение
Коментари Харесай

Калфин: По-добре безплатна детска градина, отколкото надбавки за всички |

Вместо да се дават детски надбавки за всички без значение от прихода, по-добре детските градини да станат безплатни. 

Това съобщи някогашният обществен министър Ивайло Калфин по бТВ, като разяснява предлагането на ръководещите всички родители да получават надбавки от 40 лв. за едно дете, 90 лв. за две, 135 лв. за три деца и 145 лв. за 4 и повече деца. 

Пенсионната система е обект на операции без никаква логичност, сподели още Калфин. Това, което виждам, са операции на една система, която губи своя смисъл. Една пенсионна система би трябвало да има логичност. И тази логичност се основава на това кой колко дълго е работил и на каква сума се е осигурявал. С повдигането на минималната пенсия, с случайното слагане на тавана пенсиите, тъй като сега той е привързан с максималния застрахователен приход, цялата логичност на пенсионната система изчезва, разяснява предлагането за увеличаването на минималната пенсия някогашният обществен министър.  

Тези 50 лв., които в този момент се дават на пенсионерите, на страната костват 106 милиона на месец - това е 1 милиард и 300 милиона на година. С този запас умерено могат да се осъвременят безусловно всички пенсии, съобщи още Ивайло Калфин.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР