Вместо да се ангажират със съставяне на правителство и проблемите

...
Вместо да се ангажират със съставяне на правителство и проблемите
Коментари Харесай

Стефан Янев обяви готовност за експертен кабинет

„ Вместо да се ангажират със сформиране на държавно управление и проблемите на българските жители, както и други значими проекто закони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е значимо за обществото и четиричасовите диспути за заглавието, аз се колебая “, съобщи Румен Радев при започване на консултациите с „ Български напредък “.

„ Вие към този момент заявихте подготвеност да водите разговор с всички парламентарно показани сили за сформиране на държавно управление и бих желал да знам вашите цели в тази посока “, добави още Радев.

От своя страна Стефан Янев благодари на президента за заложения звук. „ Съгласен съм, че ние сме най-малката парламентарна група и мъчно бих споделил, че нашето държание дефинира това на Народното събрание, само че нашето държание е стабилно. Не тръгнахме да търсим борба и разграничителни линии. Проблемите са доста, само че точно решаването на проблемите на хората са значимите и би трябвало да се търсят решение. Това може да стане със сформиране на болшинство, което да поддържа кабинет “, добави Стефан Янев като добави, че говоренето за вървене на избори може да реши партийни проблеми, само че не и тези на жителите.

Според него условия за разговор има и вижда вяра това да даде резултат. Янев добави, че предпочитано би трябвало да се наредят проблемите на страната, тяхното решение и значимите въпроси свързани с участието на България в Шенген и еврозоната, които той дефинира като по-големи и фундаментални от Плана за резистентност.  

Янев акцентира, че от „ Български напредък “ не предпоставят кой ще е притежател на разговора и водещия в обединението, тъй като за българските жители е значимо да има държавно управление. „ Ако се стигне до трети мандат, който по формулировка е антикризисен, то би трябвало още веднъж да се води разговор “, съобщи Янев.

Той е на мнение, че даже държавното управление да бъде експертно то би трябвало да бъде подкрепено от партиите. „ По-скоро името, което ще използваме за това държавно управление е структурата на обединението, правилата, целите и хоризонта на неговото деяние “, сподели още водачът на „ Български напредък “, като наложително би трябвало да има съдружно съглашение с ясно написани правила и цели, които касаят българското общество.

Относно възможния състав на това държавно управление, Янев съобщи, че е отговорност на обособените партии да предложат дали да бъдат лица от управленията на партиите, което на този стадий не е значим детайл от разискването или пък да бъдат специалисти. „ Според мен, с цел да има подобен вид от диалози би трябвало да има контактни групи за обособените политики и въз основата на това да се дефинират личностите “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР