Вместо да пътува за Париж, за да установи, че е

...
Вместо да пътува за Париж, за да установи, че е
Коментари Харесай

Роналдо пропусна "Златната топка", за да стане най-добър в Серия "А"

Вместо да пътува за Париж, с цел да откри, че е трети в класацията за " Златната топка " и да приветства носителя ѝ Лионел Меси, Кристиано Роналдо избра да остане вкъщи, в Италия, и да прибере у дома премията за най-хубав футболист на Серия " А ".

Португалецът беше посетител на церемонията за връчване на наградите на Асоциацията на италианските футболисти в Милано. Играчът на " Ювентус " беше отличен като най-хубав в шампионата и предстоящо за най-хубав нападател през годината. Втория приз той подели с Дуван Сапата от " Аталанта ".

" Горд съм с наградата, който получих. Благодаря на съотборниците си и на футболистите, които са дали своят вот за мен. След две години в Италия, мога да кажа, че локалното състезание е доста мъчно. Още един път благодаря на всички и се надявам следващата година още веднъж да печеля ", сподели Роналдо.

Снимка: juventus.com

През 2019 година португалецът вкара 20 гола и оказа помощ на " Ювентус " да завоюва осма поредна купа в Италия.

В идеалните 11 за годината влизат още Самир Ханданович ( " Интер " ), Александър Коларов ( " Рома " ), Джорджо Киелини ( " Ювентус " ), Калиду Кулибали ( " Наполи " ), Жоао Кансело ( " Ювентус " ), Миралем Пянич ( " Ювентус " ), Николо Барела ( " Каляри " / " Интер " ), Фабио Куалярела ( " Сампдория " ) и Дуван Запата ( " Аталанта " ).

За тим на годината беше определен отборът на " Аталанта ", който приключи на трето място в класирането пред миналия сезон. Очаквано треньорът на " Бергамаските " Джан Пиеро Гасперини беше отличен в своята област.

#GGDC19
#Atalanta Migliore società 2018-2019
Gian Piero #Gasperini Miglior allenatore 2018-2019

@Atalanta_BC Best club 2018-2019
Gian Piero Gasperini Best coach 2018-2019#GoAtalantaGo #GranGalàdelCalcio pic.twitter.com/KPIL3HBBG2
— Atalanta B.C. (@Atalanta_BC) December 2, 2019
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР