Вместо да останат в дома си, те извършили регистрация на

...
Вместо да останат в дома си, те извършили регистрация на
Коментари Харесай

Българин и македонец нарушиха карантината – опитаха се да напуснат страната

Вместо да останат в дома си, те направили регистрация на автомобил
Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград се води следствие по формирани досъдебни производства против две лица, нарушили наложителната карантина.

На 27.04.2020 година двама мъже с българско и македонско поданство пристигнали в страната, като минали през Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин. Били им издадени наставления от Регионална здравна ревизия за съблюдаване на наложителната 14-дневна карантина - противоепидемична мярка, въведена против разпространяването на вируса Covid-19. Същите следвало да обитават на непрекъснатия им адрес в с. Логодаж, община Благоевград. Вместо това, те го напуснали още същия ден и отишли в постройката на бранш „ Пътна полиция “ ОД Министерство на вътрешните работи Благоевград. Там направили регистрация на автомобил.

Вчера, към 13 ч., мъжете пристигнали на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево за да изоставен рамките на страната, обаче били арестувани.

На двамата са били предявени обвинявания за осъществени от тях закононарушения по член 355, алинея 2 от Наказателен кодекс. Понастоящем, с разпореждане на прокурор в Районна прокуратура – Благоевград, те са арестувани за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение по отношение на обвинените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР