Вместо да намерят начин да разговарят за евентуалните допирни точки,

...
Вместо да намерят начин да разговарят за евентуалните допирни точки,
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Изненадах се за смс-а на Петков, абсурд е премиерът да арестува

" Вместо да намерят метод да беседват за възможните допирни точки, цели и цели на едно ръководство, или даже в случай че желаете, вместо да приказват каква работа биха могли да свършат, до момента в който договарят за държавно управление, те се разправят с неща, които са…, това просто в действителност е неуместно. А на всичкото от горната страна, това се изкарва като някакъв супер значим политически въпрос. И за какво се чудим тогава, че 2/3 от българите не желаят да гласоподават, а хора, що се касае за една парламентарна група, отиват и гласоподават с " Не поддържам никого “. Това е напълно разумно и за жалост, се обрисува по този начин и да продължи. "

Така политологът проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента, разяснява пред " Радио Фокус " полемиките в Народното събрание за присъединяване на Зеленски в първото съвещание на Народното събрание, както и наличието на Елеонора Митрофанова. 

" Аз считам, че ще е доста забавно да забележим, в случай че излязат тези три-четири партии и кажат на гласоподавателите, в това число на своите – " Друго не може да създадем за вас, обаче – ето, виждате ли, не поканихме Митрофанова “. Да забележим какъв брой ще се зарадват гласоподавателите. А другояче вашият въпрос е състоятелен, защото е ясно, че Народното събрание е мощно фрагментиран и политическа коалиция не е допустима. Значи би трябвало да се търси някаква програмна територия, на която вероятно да се съгласят партиите, че би трябвало да работят в обозримо бъдеще, малко бъдеще. Но както виждате, няма и намек за такива тематики. Всяка партия си има собствен роман, както се споделя, своя приказка и се основава усещане, че партиите към този момент се готвят за идващите избори ", разяснява проф. Маринов. 

По тематиката за развиването на мандатите Маринов съобщи, че ГЕРБ имат единствено една алтернатива - да предложат, откакто настояват, че могат да предложат релативно безпристрастен, т.е. не включващ ярки партийни фигури кабинет, откакто други не желаят или множеството от другите не желаят публично да го поддържат, внасят едно предложение и тогава ще забележим, може пък да се получи едно подкрепено държавно управление на малцинството. Разбира се, това е малко евентуално, само че въпреки всичко това е един вид. След това вторият мандат също е явен – той ще отиде при " Продължаваме промяната “. Там нещата също са явни, тъй като евентуално ще имаме взаимен отговор от страна на ГЕРБ след неуспеха на първия мандат. Разбира се, допустимо е ГЕРБ да премислят, да решат нещо друго, само че някак си ще бъде и за тях доста мъчно да го обяснят на своите гласоподаватели – по какъв начин ще поддържат държавно управление на тези, които правеха клипчета пред пандиза и неведнъж заявяваха, че желаят да пратят водача им там, съобщи Маринов.

" Тук става въпрос за политически планове. А другояче несъмнено, че всеки, за който има подозрения, би трябвало да бъде разследван от правораздаването, без значение какъв е той или какъв е бил, само че не може една политическа партия надали не да излиза с манифест, със свое главно обръщение " Ние ще вкарваме в пандиза “. По принцип партиите не вкарват в пандиза. Аз и по тази причина се учудих доста – в случай че това е правилно, несъмнено, което твърди Слави Трифонов, че Кирил Петков е пратил един горделив SMS " Арестувах Бойко Борисов “ и така нататък Министър-председателят не арестува – това е парадокс! Дори самото мислене от този вид е неуместно. Но както и да е. Така че считам, че и вторият мандат, при неуспех на първия и изключително при тези разправии към първия и втория, няма да приключи добре. И тогава идва този митичен трети мандат. На кого ще бъде даден не може да се каже в този момент ", сподели още той. 

По тематиката за още едно служебно държавно управление, проф. Маринов разяснява: Кой естествен си мисли, че президентът гори от предпочитание да се нагърби с ръководството на страната без парламент, доста е евентуално и без бюджет, тъй като аз съм песимистичен дали ще свършат тази работа, с доста съществени проблеми – стопански, обществени и така нататък? Че кой естествен човек, в случай че не е политически мазохист, а съгласно мен президентът не е подобен, ще гори от предпочитание? Той просто извършва своето конституционно обвързване и това е всичко.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР