Вместо да бъде музей, домът на великия Георги Парцалев в

...
Вместо да бъде музей, домът на великия Георги Парцалев в
Коментари Харесай

Вижте в какво превърнаха дома на великия Георги Парцалев

Вместо да бъде музей, домът на великия Георги Парцалев в столицата се употребява за бизнес цели, сигнализират възмутени актьори. Отскоро апартаментът на именития комедиант бил трансфорат в място за нетипични занимания, наподобяващо затвор.

Срамота! Домът на Парцалев се трансформира в затвор. Всички мераклии да се впуснат в приключението, известно по целия свят като ескейпрум, което се превежда от британски като „ стая за бягство “, били заключвани в пространствата, в които в миналото Парцалев събирал артелита на България.

И след поредност от загадки трябвало да намерят метод да излязат от къщата. Който го направел за най-кратко време, печелел, написа „ Ретро “.

Този тип атракция от години е шлагер в целия свят, а наскоро навлезе и у нас. През жилището на Парцалев, който тогавашните му съседи назовават „ непринуден затвор “, са минали към този момент над 7000 души от България и чужбина.

Жилището на пъпа на София, в което легендата живя 11 години, събирало главно младежи, като доста от тях въобще не знаели кой е той, макар че някои от движимостите му продължавали да бъдат част от интериора.

Преди да се впуснат в приключението, участниците виждали неговата камина, под която царствено висял портретът му.
Над входната врата стоял надписът: „ Смехът е съществено нещо. Не можем да караме хората да се смеят на нелепости “, а незабавно след него била позиционирана и закачалката, която в миналото артистът е употребил.

Дори старите полилеи създавали усещане за наличието на именития комедиант.

Малкото предверие било помещението, което можело да се види от всеки посетител на жилището. А спалнята, кухнята и една от неговите стаи били налични единствено за играчите, които си заплащали.

Помещенията в жилището на екранния чичо Манчо нямали нищо общо с типа, в който ги поддържал в миналото той. Навсякъде имало към този момент лазерни светлини, черни пердета, страховити звуци, сандъци, невидими загради и други злокобни декори.

Желязната синя врата на дребната уличка покрай Борисовата градина не се отваряла единствено с едно позвъняване. В един миг се открехвала сама, като че ли я движел духът на Парцалев, който, в случай че беше жив, щеше да гони 93 години.

Новите стопани на дома му имали вкус и към жилището на също починалия Бате Николай, който имаше парцел в същата постройка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР