Вместо 900 000 автомобила Toyota ще произведе 540 000 през

...
Вместо 900 000 автомобила Toyota ще произведе 540 000 през
Коментари Харесай

Toyota свива производството с 40% заради липса на чипове


Вместо 900 000 автомобила Toyota ще създаде 540 000 през септември
(снимка: CC0 Public Domain)

Toyota ще понижи производството си на коли с 40% през септември заради световния дефицит на чипове. Японският колос трябваше по проект да създаде съвсем 900 000 автомобила идващия месец, само че в този момент е ясно, че размерът ще бъде едвам 540 000 транспортни средства.

Volkswagen, вторият по величина производител на коли в света, предизвести, че също може да бъде заставен да понижи производството си. Немската компания, която по-рано тази година редуцира производството, съобщи пред Ройтерс: „ В момента чакаме доставките на чипове през третото тримесечие да бъдат доста нестабилни и лимитирани. Не можем да изключим по-нататъшни промени в производството ”.

Други автомобилни производители като General Motors, Ford, Nissan, Daimler, BMW и Renault също към този момент понижиха производството заради световния дефицит на чипове, заяви.

Досега Toyota успяваше да избегне казуса, като се изключи това, че удължи със седмица прекъсването през лятото на заводите във Франция, Чехия и Турция. Японската компания се възползваше от насъбрания по-голям ресурс от чипове – част от актуализирания проект за „ непрекъснатост на бизнеса ”, създаден след земетресението във Фукушима и последвалото го цунами преди десетилетие.
още по тематиката
Решението за понижаване на производството в този момент е подклаждано и от растежа на на новите случаи на ковид в цяла Азия, което визира пък доставките. Все отново Toyota се надява да успее да компенсира изгубения индустриален размер до края на 2021 година

Дефицитът на чипове – от фирмите за коли до производителите на дребни домашни електроуреди. Проблемът засегна даже доставките на iPhone и игрови конзоли Xbox и PlayStation.

Миналият месец шефът на Intel Пат Гелсингер съобщи, че. Той предвижда, че дефицитът ще се утежни през „ втората половина на тази година ” и ще минат „ година-две ”, преди доставките да се възстановяват.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР