Вместо 5 млрд. да отидат в американската икономика за самолети,

...
Вместо 5 млрд. да отидат в американската икономика за самолети,
Коментари Харесай

Христо Проданов: Даване на оръжие налива масло в огъня на войната

Вместо 5 милиарда да отидат в американската стопанска система за самолети, би трябвало да бъдат вложени в българската стопанска система за хората
„ Ние гласувахме срещу изпращането на военна помощ за Украйна. Това е наша от дълго време декларирана и осъзната позиция, която пази неутралитета на страната. Това, което беше признато в Народното събрание, съгласно нас е национално изменничество и замесване на България във войната. “ Така зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Христо Проданов разяснява решението на Народното събрание да предоставим военна помощ на Украйна.

В ефира на Bulgaria ON AIR той изясни, че даването на заслон и оказването на филантропична помощ е филантропичен акт, до момента в който даването на оръжие и неприятелски акт. „ Даването на оръжие по никакъв метод не може да способства за спокойно разрешаване на спора. Даването на оръжие на една от страните в разногласието е наливане на масло в огъня. Нашата позиция е за дипломатически диалози. Рано или късно този спор ще бъде позволен на масата на договарянията, победител във война няма “, безапелационен е социалистът и добави, че на практика ние не можем да изпратим съвсем никакво оръжие, даже министърът на защитата го е удостоверил.

Христо Проданов изясни разликата сред болшинство за хартиената бюлетина и коалиция за войната: „ Промените в Изборния кодекс не са политика, а норма, която дефинира метода на лъчение на политическото посланичество. Важни са 2 съществени въпроса – честността на изборите и високата изборна интензивност. Голяма част декларират, изключително по-възрастните хора, че се тормозят от машините. Ние сме длъжни да дадем някаква алтернатива на тези хора “, изясни депутатът и добави, че има доста тези, съгласно които кодовете на машините могат да бъдат подправени. Според социалиста най-вероятно Българска социалистическа партия ще увеличи резултата си, давайки опция и за подобен вид гласоподаване, само че това не е главното. „ Основното са политиките, по тази причина всичко, което обещаваме преди избори, го изпълняваме след тях “, сподели още той.

Проданов означи, че България сега няма потребност от нови самолети F-16 на фона на рецесиите, които ни съпътстват, а имаме потребност от по-сериозна обществена политика и помощ за жителите, за бизнеса и увеличение на приходите. „ Ние на фона на това ще дадем още 5 милиарда за придобиване на нови 8 F-16 в случай, че още старите, които са платени, не сме получили. В тази обстановка на рецесии е доста по-добре тези средства да бъдат вложени в българската стопанска система, в сравнение с в американската. Очевидно е, че това решение не може да вдигне бойната ни авиация. Не е в този момент времето да се купуват нови самолети “, безапелационен е социалистът.

По думите на Проданов е извънредно значимо да има бюджет и той да бъде настоящ с ситуацията, в която се намира България. „ Това, което предлага служебният кабинет с 1/12, не е настоящо все още. Минималната заплата би трябвало да бъде увеличена, пенсиите би трябвало да бъдат преизчислени, би трябвало да бъдат обновени редица приходи, тъй че хората да могат да посрещнат по-спокойно зимата “, счита той и напомни, че още преди старта на Народно събрание, от левицата направиха среща за бюджета за базисни решения кое е най-необходимо да залегне в един нов бюджет.

„ Ситуацията, която се следи в 48-ото Народно събрание, не е доста надеждна, че ще има ново държавно управление. Първия мандат на ГЕРБ няма да го подкрепим, вторият мандат е ясно, че ще бъде при „ Продължаваме промяната “. Ако бъдем поканени първо на договаряния и уточним политически позиции, по които имаме съвпадане, тогава бихме подкрепили “, посочи той и добави, че от Българска социалистическа партия ще подходят извънредно отговорно, в случай че третият мандат бъде връчен на тях, тъй като би трябвало да бъдат положени старания да има постоянно държавно управление.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР