Вмъкване на доза небрежност и лекота към класическия костюм -

...
Вмъкване на доза небрежност и лекота към класическия костюм -
Коментари Харесай

Небрежният стил - една все по-устойчива тенденция в мъжкото облекло

Вмъкване на доза немарливост и лекост към класическия костюм - това се обрисува като най-актуалната наклонност в мъжкото облекло в последните години.
 Мъжкият бански слип - завръщането на една от най-спорните облекла в модата
Мъжкият бански слип - завръщането на една от най-спорните облекла в модата

След десетилетия на заточение

Небрежната кройка от ден на ден се постанова и се трансформира в цяло фешън направление. Удобството е главен приоритет и вследствие на това мъжете се отхвърлят от формалния дрескод и вместо това прибавят жанр и еластичност към костюмите си. А работната и обществена среда става все по-приемлива за небрежното облекло.

Изтъкнати фешън дизайнери възприемат наклонността, като включват леки материи и земни тонове към изискани силуети. Елегантните ризи се заменят с тениски, поло блузи и плетени пуловери. От стилните сцени и алените килими все по-често виждаме комбинацията " блейзър и маратонки ", заменила " костюм и обувки ".

Целта е да се съчетае по най-хубавия метод семплото с елегантното. Смесването на стилове и цветове на пластовете на костюма прибавя еластичност към визията. Важно е обаче да се откри съвършеният контрастност на цветовете - нито да са прекомерно сходни, нито пък прекомерно смели.

Пастелните цветове са съществена част от " небрежната " наклонност. И тук незабавно се сещаме за иконата на стила Райън Гослинг, който напоследък натъртва на костюми в ментово, бебешко розово и ярко синьо - като част от стилистиката на нашумелия филм " Барби ".

Според експертите, в случай че човек търси облекло, което да " крещи успокоение ", може да комбинира памучна риза с ленен панталон в един или противоположен колорит. А съвършеният свършек - кожени мокасини.

А в случай че пък не си пада по сладникавите нюанси, изборът може да е на естествени тонове като кремаво, карамелено или светлокафяво.

Що се отнася до материята, тя би трябвало да бъде съобразена със сезона, написа Independent. За лятото са удачни ленените и памучните, които също така се съчетават добре. Докато вълната или туидът би трябвало да останат в зимния дрешник.

А като опция на костюма от две елементи е смесването с други облекла - панталонът да вземем за пример може да бъде сменен с по-удобните и неофициални дънки.

За почиващите, които възнамеряват фамилна вечеря или разходка, съчетанието на чино панталон и блейзър е съвършената лятна визия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР