ВМА навършва 130 г. в безпрецедентна ситуация. ВМА е болница

...
ВМА навършва 130 г. в безпрецедентна ситуация. ВМА е болница
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски с горещ анализ за бума на коронавируса в България! Бившият шеф на Националния оперативен щаб предупреди: Европа може да ни наложи санкции

ВМА навършва 130 година в невиждана обстановка. " ВМА е болница за рискови обстановки, тя е подготвена за война ", съобщи шефът на здравното заведение ген. Венцислав Мутафчийски пред Българска национална телевизия.

Той разкри, че сега ситуацията е като по време на война, въпреки и не същинска. " Интензивните места във ВМА са 72, сега няма свободни, за жалост. На 3 часа изнасяме обновяваме информацията. Над 90% от COVID-пациентите ни са неимунизирани ", сподели той.

" За да се разкрият 2 ковид-клиники, би трябвало да закрием три други ", добави Мутафчийски.

Във всички клиники, които се реновират във ВМА, се взима поради инсталирането на системи за подаване на медицински О2. Внедрена е и система за алармиране при прекомерно огромно засищане с О2 в болничните стаи, с цел да се предотврати заплаха от пожари и детонации.

Професор Мутафчийски поздрави всички, чийто професионален път е минал през лечебното заведение.

" Да, идва нов вариант, само че както сподели президентът на Съединени американски щати Байдън, това не е причина за суматоха. " Омикрон " има доста разновидности, 31 са единствено тези на прикрепващите детайли. Но това не значи, че той ще е по-опасен от предходните. До 2-3 седмици чакам да получим задоволително данни по въпросите, които ни интересуват за " Омикрон " разновидността – дали новият вариант заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, по какъв начин се въздейства от имунизациите. ", успокои хората ген. Мутафчийски, който беше началник на Националния щаб за битка с коронавируст по време на държавното управление на Бойко Борисов.

Според него, каквото и да се приказва за " Омикрон " сега, е спекулативно.

" Има данни за новото лекарство. Действа умерено на пациентите с лека до междинна форма на ковид ", изясни той.

" Още не можем да кажем нищо съответно и извънредно като умозаключение за " Омикрон ". Както споделя проф. Фаучи, не може по трохите да заключим, какъв самун ще ядем ", разяснява специалистът.

" Все повече стават случаите на пациенти с подправени документи за имунизация. Признават си, когато положението им се утежни. Те влизат в статистиката като имунизирани. Ние не водим диалози с тях за това, какво са създали, не ги упрекваме, тъй като не е етично в този миг, когато им оказваме помощ.

Хора, цялостна неистина е, в случай че ви кажат, че не би трябвало да се ваксинирате, тъй като имате доста съпътстващи болести. Точно противоположното е, би трябвало да се ваксинирате непременно освен това състояние. Личният образец е извънредно значим ", насочи апел ген. Мутафчийски.

" В момента има философия за свободна циркулация на хората. По нашия модел, който вкарахме като действен щаб при изключителна обстановка и беше в действие до 13 май 2020 година работи към момента Китай и още няколко азиатски страни като Тайван, Сингапур. Освен това Австралия и Нова Зеландия. Много забавен случай е Израел. Те разиграха два разновидността при появяването на нов вариант от две страни, по какъв начин да работят. Първият е да затворят границите, вторият е да не го вършат и достъпът да остане отворен. При вторият вид стана ясно, че лечебните заведения ще се препълнят и здравната система ще бъде сложена под риск. Затова сега Израел затвори границите ", проучва гостът в студиото.

" Най-вероятно Европа няма да остане безучастна по отношение на ниските равнища на имунизация в България. Въпреки равноправното отношение в съюза, се притеснявам, че може да ни наложат някои рестрикции ", изясни той.

" Казваха, че аз нося ковид. Е, добре, ген. Мутафчийски се скри, щом по този начин мислят хората. Аз съм казвал постоянно това, което считам за вярно и постоянно съм се позовавал на медицински изявления и обстоятелства. Не съм отчаян. Всъщност единствено за ниските равнища на имунизация съм отчаян ", отсече ген. Мутафчийски.

" Политиката в никакъв случай не ме е изкушавала. Ако съм имал предпочитание, да съм бил най-малко в два Народното събрание. Никога не съм допускал такива диалози. Всеки човек си тежи на мястото. В Народното събрание би трябвало да са пример за обществото, по тази причина би трябвало да влизат там със зелени документи ", разяснява той.

После изясни, че не желае да разяснява сегашните дейности против коронавирус рецесията и по-специално здравния министър Стойчо Кацаров. " Не го върша, тъй като не е продуктивно ", сподели шефът на ВМА.

Ген. Венцислав Мутафчийски се похвали, че внукът му навършва 8 месеца през днешния ден.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР