Влязоха в сила по-строгите наказания за шофьорите, които карат след

...
Влязоха в сила по-строгите наказания за шофьорите, които карат след
Коментари Харесай

По-строги наказания за пияни и дрогирани водачи

Влязоха в действие по-строгите санкции за водачите, които карат след приложимост на алкохол и опиати. При наново такова нарушаване се планува и лишаване на колата.
Ако има рецидив и водачът бъде хванат с над 0,5 промила алкохол, транспортното средство се лишава, постанова се санкция до 1500 лева и затвор от една до пет години, изяснява Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.

Автомобилът се лишава и в случаите, в случай че транспортното средство се ръководи от водач, използвал опиати, като и в тези случаи участва наказването лишаване на транспортното средство, санкция от 500 до 1500 лева и затвор от една до три години.

„ Тук е значимо да кажем, че би трябвало в незабавен порядък да се провеждат повече лаборатории, в които да се изследват кръвните проби за наркотични субстанции, тъй като сега са единствено три, те извънредно са незадоволителни “, означи Владимир Тодоров.

Засега се планува, в случай че лидерът не е притежател на автомобила, който ръководи, той да заплати държавна сума, равна на цената на транспортното средство.

Как ще се преценя цената на колата: „ Най евентуално ще назначават експертизи,  които ще дефинират цената на автомобила “, уточни Тодоров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР