Влязоха в сила нови изисквания за българските граждани при влизане

...
Влязоха в сила нови изисквания за българските граждани при влизане
Коментари Харесай

Как се влиза в Испания с новите мерки - разказ от първо лице

Влязоха в действие нови условия за българските жители при влизане в Испания. Изисква се негативен PCR тест за ковид, изработен най-вече 72 часа преди пътуването. Другите благоприятни условия за влизане са със документ за имунизация или документ за преболедуван коронавирус.

В " Денят стартира " редакторът на предаването Васил Детелинов, който сега е в Испания, изясни, че контролът стартира още от летището в София, защото самолетните компании изискват QR код да бъде възложен на гишетата в България.

Всеки българин, който пътува до страната по работа или за отмора, би трябвало да си изкара наложително QR кода от уеб страницата на здравното министерство в Испания. Самият код съдържа персоналната информация на пътуващия и това къде той ще обитава през идващите 14 дни.

" В Испания към този момент ни бяха поискани с изключение на този QR код и европейския документ за имунизация. За хората, които нямат ваксина, им се дава формуляр, в който те попълнят персоналните си данни и с който удостоверяват, че в идващите 24 часа би трябвало да дават на испанските управляващи негативен PCR тест ", изясни още журналистът.

Термокамери мерят температурата на пътуващите.

Васил Детелинов разяснява, че Испания продължава да е желана дестинация и самолетът, в който е пътувал, е бил цялостен с българи. Според него спрямо предходната година ограниченията в Испания са по-леки. Единственото ограничаване като мярка е носенето на маска единствено в затворени пространства.

" Заведенията, питейните заведения, заведенията за хранене, всичко работи на потенциал от 50 до 70% запълваемост на местата. Другото забавно е, че в 00.30 ч. в област Каталуния всички заведения затварят. Всяка провинция е избрала друг час за това - едни затварят в среднощ, други в 1 ", разяснява Васил Детелинов.

По думите му, съгласно техния уебсайт в Испания имунизираните с две дози все още са 31 600 000 души, като преобладаващата ваксина е " Пфайзер ", а 35 млн. души са имунизирани с една доза. 190 са умрелите през днешния ден, а за последните седем дни инфектираните са 129 077 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР