Влошаването на метеорологичните условия и засилването на израелските атаки влошава

...
Влошаването на метеорологичните условия и засилването на израелските атаки влошава
Коментари Харесай

Суровото време увеличава трудностите за разселените от войната палестинци

Влошаването на метеорологичните условия и усилването на израелските офанзиви утежнява към този момент сложните условия на живот на хиляди разселени палестинци, натъпкани в приюти в южната част на Газа в опит да избяга от войната.

Силни ветрове, проливни дъждове и наводнения удрят разселените хора, живеещи в палатки, като ускоряват опасенията по отношение на разпространяването на заболявания в пренаселените приюти без подобаваща канализация.

Министерството на здравеопазването на палестинската територия оповестява, че инфекциозните заболявания се популяризират. Повече от 360 000 случая на зараза са открити измежду 1,9 милиона души, разселени от израелската военна офанзива.

В последния си отчет за обстановката в Газа Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси заяви за случаи на менингит, варицела, жълтеница и инфекции на горните дихателни пътища.

Организация на обединените нации оповестява също, че единствено 11 от 36 лечебни заведения в анклава действат и могат да одобри...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР