"Вложих много усилия, но сред колегите в Съвета имам авторитет.

...
"Вложих много усилия, но сред колегите в Съвета имам авторитет.
Коментари Харесай

Борисов с взривяващ анализ за Северна Македония, Брекзит и Сирия

"Вложих доста старания, само че измежду сътрудниците в Съвета имам престиж. Много пъти съм помагал, когато са имали потребност. " Това сподели министър председателят Бойко Борисов по bTV във връзка изискванията към Северна Македония и Албания за влизане в Европейски Съюз.

"Не е редно да се изнасят неща от там, само че излязох и споделих "Колеги, дано им дадем още един късмет. Болно ми е, знам какъв брой старания положихме. Дето се вика, и името си смениха. Нека им дадем вероятност ". Всички се спогледаха, а Туск предложи публично това, което споделих и всички се съгласиха ", разкри министър-председателят.

Премиерът акцентира, че съгласно него френският президент Макрон е бил прав да "пореже " Северна Македония и Албания.

"Когато България влизаше в Европейски Съюз, имаше безспорен народен консенсус. Която и партия да пристигна на власт в България, ориентацията не се трансформира. Докато в тези две страни не се знае какво може да стане, когато се смени ръководството. В този случай, те не са за този път. В това отношение Макрон беше прав ", разясни Борисов.

"Макрон ще отиде и в Северна Македония и в Албания. Ще се запознае на място със обстановката. Благодарен съм на сътрудниците в Съвета, че дадоха опция да продължим по тематиката ", уточни той.

Борисов напомни, че Северна Македония и Албания имат време до срещата в Загреб, с цел да си помислят добре дали желаят това като нация.

"Ако нацията не желае, на мощ не може ", заключи той.

"Брекзит е такава какафония. Никой не си го показва. Моята другарка Тереза Мей е най-щастливата сега, тъй като това, което Джонсън й правеше в Народното събрание, в този момент му го вършат същото ".

Припомняме, че министър председателят Борисов огласи нови данни за нещастието с 39 натрупа в Англия.

Борисов бе запитан от Цветанка Ризова и какво е мнението му за турската военна интервенция в Сирия.

"Никога не съм подкрепял военни дейности на никое място по света. Най-гадното нещо е войната, тъй като умират хора. Искам да попитам с какви оръжия по света се водят войни. Американски, френски, немски? Имаме една нежна военна индустрия с нежни благоприятни условия ", изясни министър председателят.

"Като наложим наказания, ще се ориентират към страни, които заобикалят ембаргото. Военните дейности стопираха. Европа има липса на водачество в тази посока. Тръмп изпрати Помпео в Анкара, Ердоган отиде в Сочи. Разрешиха спора ", сподели още той.

" Европа я няма. Европа единствено заплаща за мигранти и се цепи по шевовете поради тях. Касира 39 натрупа на бягащи хора от войните. Не на Турция. На всичките ембарго, в случай че би трябвало! Има ембарго сред Китай и Щатите. В същото време България и Турция, въз основата на съглашението си, имат нула мигранти ", съобщи министър председателят.

"Няма напън на границите. Изживяхме "Овча купел " и "Харманли ", разгласи министър-председателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР