Вложенията в имоти се свиха с 60%Преките чужди инвестиции в

...
Вложенията в имоти се свиха с 60%Преките чужди инвестиции в
Коментари Харесай

Чуждите инвестиции се понижиха с 63%

Вложенията в парцели се свиха с 60%


Преките непознати вложения в страната от януари до юли 2018 година възлизат на 219,9 млн. евро като понижават с 374,8 млн. евро, или с 63% по отношение на същия интервал на предходната година, оповестиха от Българска народна банка. Само през месец юли освен, че не са привлечени задгранични капитали, а даже обилни суми са изтеглени от страната. През юли директните непознати вложения в България са с негативен знак – минус 56,8 млн. евро, което се дължи на понижение на отговорностите на български предприятия към фирмите майки зад граница.

За първите седем месеца на годината привлеченият дялов капитал (парични вноски на задгранични компании в капитала на български сдружения, както и заплащания по покупко-продажби с недвижими имоти) също е негативен и възлиза на минус 26,2 млн. евро. За същия интервал на предходната година привлеченият дялов капитал е бил 183,5 млн. евро. Оказва се, че през тази година редица задгранични компании продават на български сдружения дяловото си присъединяване в предприятия и напущат страната.

Реинвестираната облага също е негативна и до юли възлиза на минус 18 млн. евро.

Чуждите вложения в парцели понижават с 60%. За първите седем месеца на годината чистите приходи от вложения на задгранични жители и компании в парцели са 4,2 млн. евро, при 10,5 млн. евро година по-рано. По страни, максимален дял в вложенията в парцели идват от Русия (2,1 млн. евро), Украйна (0,7 млн. евро) и Германия (0,4 млн. евро).

Промяната в чистите отговорности сред сдруженията с задгранично присъединяване и директните непознати вложители по финансови, облигационни и търговски заеми е 264,1 млн. евро за първите седем месеца на годината, при 508,6 млн. евро година по-рано. Най-големите чисти директни вложения в страната за интервала януари–юли са от Холандия (221,4 млн. евро), Русия (157,9 млн. евро) и Германия (80,5 млн. евро).
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР