Влизащите у нас през Дунав мост при Русе вече могат

...
Влизащите у нас през Дунав мост при Русе вече могат
Коментари Харесай

Над 1000 души са се тествали за COVID-19 на влизане през Дунав мост

Влизащите у нас през Дунав мост при Русе към този момент могат да се ревизират за COVID-19 на място. За задачата работи лаборатория за бързи антигенни проби, която се намира на входа на граничния пункт. Само за седмица от опцията са се възползвали над 1100 души, които са дошли от страни, които попадат в зелени и оранжеви зони.

Лабораторията работи непрекъснато и без почивен ден. Изследването тук коства 50 лв., които могат да се платят в брой или посредством ПОС терминал, а резултатът е подготвен в границите на 30 минути.

Тук бързи антигенни проби могат да си създадат идващите от зелена и оранжева зона. Те подлежат на наложителна 10-дневна карантина, която могат да анулират до 24 часа след влизане в страната точно посредством показване на негативен PCR или антигенен тест.

С този пункт влизащите в България не губят време в търсене на лаборатории в града или в обитаемото място, където отиват. Той улеснява и работата на дежурните инспектори от РЗИ, защото до момента те оформяха уведомленията за карантина на ръка. Така прекосяването през граничния пункт се улеснява доста, защото изключително през летния сезон туристическият поток е засилен и единствено за денонощие близо 900 автомобила в посока минават отсам.

Припомняме обаче, че тази лаборатория няма да подкрепи сънародниците ни от чужбина, попадащи в алената зона по разпространяване на COVID-19, тъй като те би трябвало да показват негативен PCR тест. Чужденците от тези страни пък нямат право да влизат в страната ни.

Автор: Андрей Кючуков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР