Влизането в Русия е забранено за още 227 американци, участващи

...
Влизането в Русия е забранено за още 227 американци, участващи
Коментари Харесай

Русия забрани на още 227 американски граждани да влизат в страната

Влизането в Русия е неразрешено за още 227 американци, участващи в създаването, използването и оправдаването на русофобския курс на сегашната администрация на Съединени американски щати, оповестиха от съветското външно министерство.

„ В подтекста на отговорите на непрестанно разширяващите се наказания, наложени всеобщо от американските управляващи против съветски жители за „ поддръжка на Кремъл и специфична военна интервенция “, влизането в Руската федерация е неразрешено за 227 американци, участващи в създаването, осъществяването и оправдаване на русофобския курс на сегашната администрация на Съединени американски щати, както и на тези, които са директно забъркани в антируски дейности “, споделиха от ведомството, представени от " Труд ".

Те обясниха, че става дума за съответни лица от изпълнителната власт, бизнес общността, медийната сфера и университетските среди, „ които постоянно биват белязани от враждебни офанзиви или разпространение на измислици и откровени клюки по отношение на външната и вътрешната политика на Русия “.

„ В допълнение към оповестяването за нежелани в Руската федерация на редица американски филантропични неправителствени организации, употребявани от посолството на Съединени американски щати в Москва за рекрутиране на „ сътрудници на въздействие “, настоящото разширение на съветския стоп лист има за цел, наред с други неща, да консолидира рефлексивното схващане на Вашингтон на простата истина, че всевъзможни нападателни опити няма да останат ненаказани и ще получат съдбоносен отпор “, подчертаха от дипломатическото ведомство.

Общо описът сега включва 2078 жители на Съединени американски щати.

Сред включените в листата са:

Говорителят на Държавния департамент Матю Милър;

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан;

някогашният заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман;

Президентът на американската компания Lockheed Martin Шамала Литълфийлд и основателят на Blackwater PMC Алфред Кларк;

Управление на няколко американски оръжейни компании, участващи в отбранителната и галактическата промишленост, в това число производството на изтребители и ракети HIMARS. По-специално, влизането е неразрешено на Стар Хюз, вицепрезидент по създаването на програмата за изтребители F-35 в Lockheed Martin, и Реймънд Писели, вицепрезидент по интернационалните въпроси на тази компания, членове на борда на шефовете на холдинга Northrop Grumman Мадлин Клейнер, Мариан Браун, изпълнителен шеф на Capella Space Паям Баназадех, общоприет управител на американското посланичество на Kongsberg Protech Systems;

Заместник-командващият американската войска в Европа Андрю Роулинг и двама специфични сътрудници на ФБР;

Няколко заместник-министри на търговията, финансите и енергетиката на Съединени американски щати. По-специално, заместник-министрите на енергетиката Джули Серкейра, Катрин Хъф, търговията Грант Харис, Кейти Видал, финансите Алексия Латортю, Пол Росен;

Помощник основният прокурор Брус Шварц;

Няколко американски публицисти. По-специално, влизането в Русия е неразрешено за колумнистите на Washington Post Джоузеф Маркс, Джоузеф Мен, Елън Накашима и Тим Старкс, специфичния сътрудник на Voice of America (признат в Руската федерация за задграничен медиен агент) Джеф Селдин, както и New York Times публицист Робърт Уърт.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР