Влизането в редиците на най-богатия 1% от населението не е

...
Влизането в редиците на най-богатия 1% от населението не е
Коментари Харесай

Колко богати трябва да бъдете, за да сте сред най-заможния 1% от населението на Монако?

Влизането в редиците на най-богатия 1% от популацията не е по никакъв начин елементарно, само че това изключително мъчно постижимо в Монако. Човек би трябвало да има финансово положение от 7,9 млн. $, с цел да бъдете част от най-богатият 1% в средиземноморското княжество, чиито жители нормално не заплащат налог върху приходите. Това излиза наяве от отчета 2021 Wealth Report на консултантската организация Knight Frank, представен от Блумбърг.

На второ и трето място в класацията на страните с най-голям предел се подреждат Швейцария и Съединени американски щати, където човек би трябвало да има благосъстояние от надлежно 5,1 млн. $ и 4,4 млн. $, с цел да попадне в редиците на най-богатия 1% от популацията. В Сингапур този предел е 2,9 млн. $. Топ 10 допълват Нова Зеландия, Хонконг, Австралия, Ирландия, Франция и Германия.

„ Ясно може да видите въздействието на данъчната политика върху класацията “, разяснява Лим Бейли, шеф на световните изследвания в Knight Frank. „ Видима е и ширината и дълбочината на американския пазар “, прибавя той.

Резултатите от изследването дават ясна визия за резултата на пандемията върху възходящото неравноправие сред богатите и бедните народи. Прагът за нахлуване в най-богатия 1% в Монако е близо 400 пъти по-висок от този в Кения, страната с най-нисък предел от 30-те местоположения, оценени от консултантската компания. Според Световната банка 2 млн. души в африканската страна са изпаднали в беднотия поради COVID-кризата. Същевременно с това 500-те най-богати хора на планетата са добавили 1,8 трлн. $ към финансовото си положение през предходната година, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index.

Съединени американски щати не престават да са дома на най-големия брой свръхбогати  хора (финансово положение от над 30 млн. долара) макар сериозния растеж на благосъстоянието в Азиатско-тихоокеанския район и по-конкретно в Китай и Хонконг. Регионът се чака да продължа да изпреварва световното движение на напредък на броя на свръхбогатите хора в интервала 2020 до 2025 година, като водещ принос за нарастването ще имат Индия и Индонезия.  

„ Позицията на Азиатско-тихоокеанския район като дом на водещите международни центрове на благосъстояние ще продължи да укрепва “, разяснява Виктория Гарет от Knight Frank.

Пълният отчет на консултантската компания ще бъде оповестен на 2 март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР