Влизането в дома на Божков категорично е свързано с убийството

...
Влизането в дома на Божков категорично е свързано с убийството
Коментари Харесай

Живко Коцев: Влизането в дома на Божков категорично е свързано с убийството на Алексей Петров

Влизането в дома на Божков изрично е обвързвано с убийството на Алексей Петров. Това съобщи основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев от Кюстендил, съобщи кореспондент на " Фокус ". Той бе в града за годишния доклад на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

" Към днешна дата данни за авторство (на убийството, бел. ред.) няма. Разследването не разполага с причинител нито с гарант. Работи се в тази посока за събиране на доказателства, тъй че да установим създател на това ликвидиране ", съобщи Коцев.

Той сподели, че акцията в дома на Божков е част от тактиката на проверяващите органи. Той обаче бе безапелационен - влизането в дома му е част от следствието за убийството на Алексей Петров.

 

Коцев сподели още, че се работи по две версии за убийството. Едната, обвързвана с персоналния живот, а другата - с неговите бизнес действия. Органите работели " по метода на изключването ".

На въпрос дали разпитите на дамата до Васил Божков има отношение по случая, той отговори по този начин: " За да бъде разпитван човек, без значение дали е в роднинска връзка с господин Божков, евентуално има някакви сигнални данни ".

Главният секретар отговори на рецензиите на някогашния длъжностен вътрешен министър Иван Демерджиев, който съобщи, че политическото управление на Министерство на вътрешните работи било абдикирало от отговорностите си.

" Аз съставлявам политическото управление (на МВР) и не съм абдикирал от отговорностите си. Уверявам ви, че ще създадем всичко, с целия професионален екип, жителите да се усещат сигурни и спокойни с целия запас на Министерство на вътрешните работи ", безапелационен бе Коцев.

Той не разяснява следствието против някогашния длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Както стана ясно, Софийска градска прокуратура проверява Демерджиев поради подозрения, че е ощетил силовото ведомство с над 80 млн. лв..

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР