Влизането на Македония в НАТО може да се обърне в

...
Влизането на Македония в НАТО може да се обърне в
Коментари Харесай

МВнР на Русия: Македония в НАТО ще загуби независимата си външна политика

Влизането на Македония в НАТО може да се обърне в страната в неспособност да организира същински самостоятелна външна политика, съобщи в четвъртък формалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, представена от ТАСС.

 Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, представител на Министерството на външните работи на Русия © БГНЕС
Със сигурност ще би трябвало да платят за натовското застъпничество. Вече знаем цената, от Вашингтон я оповестиха. Ако би трябвало да приказваме съответно, ще им се наложи да платят както с увеличение на разноските за защита, за присъединяване във военни мерки и интервенции, надалеч от ползите на македонския народ, по този начин и, лично, загуба на опцията да води същински суверенна външна политика “, съобщи тя.

По думите на Захарова, в Министерство на външните работи на Русия не схващат от каква опасност ще пази Македония НАТО.

„ Единствената сериозна въоръжена мощ, която дестабилизира района – това е създаваната от някогашни албански терористи войска на Косово. Не виждаме други закани за сигурността и в тази връзка си задаваме въпроса: да не би НАТО още веднъж да е тръгнало да води война с тези, които самичък е обучил и въоръжил? “ – добави още представителят на съветското дипломатическо ведомство.
 Македония подписа протокола за присъединение към НАТО Македония подписа протокола за присъединение към НАТО
Исторически ден за Македония. Посланиците на страните от НАТО подписаха в Брюксел протокола за присъединение на страната към Алианса. Пред Българска национална телевизия македо...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР