Влизането на държавата в сделката с ЧЕЗ е възможно най-лошото

...
Влизането на държавата в сделката с ЧЕЗ е възможно най-лошото
Коментари Харесай

Влизането на държавата в сделката с ЧЕЗ е най-лошото решение! Това ще струва прескъпо на данъкоплатците, смята икономистът Евгений Кънев

Влизането на страната в договорката с ЧЕЗ е допустимо най-лошото решение. Това ще коства прескъпо на данъкоплатците, счита Евгений Кънев, доктор по стопанска система.
Първо тъй като страната е посочила какъв е нейният потенциал и нейната дарба да ръководи подобен вид мрежи и подобен вид бизнес. Ние знаем какво беше положението на мрежата преди 2004 година. Това беше извънредно неприятно поддържана мрежа, с извънредно доста огромни проблеми, с доста огромни загуби на ток по трасето – близо 25%, с разхищения, обири и така нататък Това ли желаят българските данъкоплатци, да се върне още веднъж това положение малко или доста, и да се въздейства по метод, който не е в интерес на вложителя, бидейки вътре страната дружно с другия вложител, който и да е той.

Другото, което е доста значимо е, че има безусловно противоположни цели – КЕВР, която работи за данъкоплатците и за потребителите, защото се стреми да се дават висококачествени услуги евтино, и ползите на акционерите, без значение кои са те в това сдружение, те се стремят към тъкмо противоположното – да максимизират цените, облагите и да минимизират вложенията, с които ги реализират. Т.е – виждаме един вътрешно характерен спор, който  няма да води до нищо положително. Трябва да кажем, че оттук насетне би трябвало да се вършат големи вложения, с цел да се поддържа тази мрежа, което значи, че всички ние като данъкоплатци ще участваме в тяхното финансиране, изясни той по БНР.

Кънев не изключи опцията присъединяване на страната в договорката с ЧЕЗ просто да бъде метод в борда да влязат хора на властта.

Ако се огледаме по какъв начин е ситуацията в другите енергийни сдружения, а и освен, съвсем на всички места, където страната има присъединяване, това са хора, които в по-голямата част нямат никаква визия от това, с което се занимават, просто са поставени поради това, че са близки на някои от управленците сега. Не мога да схвана тази пристрастеност към държавното от кое място идва, в случай, че коства прескъпо на нас като данъкоплатци. Играе се на тънката струна, че народът си желае държавното и по този начин действително се прави допустимо най-лошата крачка сега, уточни той.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР