Влизането на България в Еврозоната е най-важната тема за страната

...
Влизането на България в Еврозоната е най-важната тема за страната
Коментари Харесай

Ева Майдел: Влизането в Еврозоната е най-важната тема за България за последните 20 години

 img-20180426-wa0061  img-20180426-wa0070  img-20180426-wa0081  img-20180426-wa0090  img-20180426-wa0060  img-20180426-wa0074
„ Влизането на България в Еврозоната е най-важната тематика за страната ни в последните 20 години и би трябвало да е идната национална цел, която да сплотява цялото общество, както бяха влизането в НАТО и Европейски Съюз. В противоположен случай оставаме в периферията на Европейски Съюз и всички значими решения ще се взимат без присъединяване ни. Изпълнили сме икономическите критерии, показаните през днешния ден разбори развенчават митовете, че еврото ще ни донесе негативи, време е жители и политици да сложим дружно желанието си за влизане в Еврозоната, с цел да бъдем чути в Брюксел. “

Това съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на проведената от нея и президента на ПЕС и началник на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Сергей Станишев полемика „ България в Еврозоната. Икономическата логичност против митовете “.

В събитието участваха министър-председателят на България Бойко Борисов, ръководителят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, министърът на финансите Владислав Горанов, политици от разнообразни политически сили, икономисти, политолози, анализатори, публицисти, представители на гражданското общество и на научните среди.

„ Все по-отчетливо се слагат оферти за бъдещето развиване на еврозоната, в това число и от президента на Франция Макрон и от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Дискутират се основаване на обособен бюджет на еврозоната, както и обособен парламент финансов министър на еврозоната. Всички тези оферти ще имат своите последици за страните, които останат отвън тези процеси на интеграция, тъй като те изключват страните отвън еврозоната от вземането на решения и от достъп до средства. Затова една от дилемите през днешния ден е да изчислим каква би била цената от не-влизането на България в еврозоната, “ добави Ева Майдел.

Събитието, част от серията „ Европа още веднъж на път “, се провежда с поддръжката на Академията за леви европейски политики, Атлантическия клуб в България, Европейското интернационално придвижване, Изследователски център Тренд, Института за дясна политика, Либералния институт за политически разбори, Института за пазарна стопанска система, ПанЕвропа България и Центъра за стабилно развиване към УНСС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР