Влизане в 1/8 финалите е основната задача на исландския национален

...
Влизане в 1/8 финалите е основната задача на исландския национален
Коментари Харесай

Исландия си поставя за цел 1/8 финал в дебюта си на Мондиал


Влизане в 1/8 финалите е главната задача на исландския народен тим на Мондиал 2018. Това съобщи ръководителят на Футболната федерация на Исландия (KSI) Гудни Бергсон в изявление за ТАСС.

Исландия стана победител в квалификационна група I с 22 точки (7 победи, 1 тъждество и 2 поражения) и за първи път в своята история се класира за Световно състезание по футбол. Миналата година тимът от дребната скандинавска страна за първи път игра на европейски шампионат и стигна до 1/4 финалите, където загуби от Англия с 1:2.

"Въпреки триумфа на Европейското ние си слагаме реалистични цели. Искаме да излезем от групата си и да играем на 1/8 финали. Първоначално бяхме безусловно шокирани в положителния смисъл от класирането ни за Мондиала. Празнуването в центъра на Рейкявик продължи цяла нощ, а футболистите означиха това историческо събитие дружно със ентусиастите. Удаде ни се да реализираме този триумф, защото у нас израсна неизмеримо футболно потомство, което непрекъснато прогресира. Тези момчета работят всекидневно, с цел да усъвършенстват играта си непрекъснато. Не би трябвало да се не помни и за експертите, които работят с играчите, техният принос не трябва да се подценява. Футболът сега е спорт номер едно у нас. Както и в другите страни, децата в Исландия се записват в школи с фантазията да станат професионални футболисти, да играят за националния тим или в чужбина. Интересът към футбола пораства непрестанно и се появиха доста футболни обекти, в школите работят квалифицирани експерти, по тази причина в този момент ние жънем плодове в лицето на чудесно потомство футболисти, които се показват сполучливо в националния отбор", показа Бергсон.

Населението на Исландия е към 340 000 индивида, 8% от тях посетиха Европейското състезание във Франция през 2016 година и Бергсон чака в Русия също да има толкоз ентусиасти. В Исландия към този момент са резервирани всички самолетни билети към Русия по време на Световното състезание. "Президентът на Исландия Гудни Йоханесон е футболен почитател, той участва на мачовете ни на Евро 2016 и ги гледаше от трибуната с почитателите. Със сигурност ще поддържа тима и в Русия", добави Бергсон. Жребият за Световното състезание в Русия ще се тегли на 1 декември в Москва. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР