Влизаме в разговори с десни политически партии, с граждани, за

...
Влизаме в разговори с десни политически партии, с граждани, за
Коментари Харесай

Вили Лилков: Започваме разговори за създаване на коалиция Синя София за местния вот

" Влизаме в диалози с десни политически партии, с жители, за основаване на коалиция „ Синя София “, с която ще се записваме  за вота през октомври. "

Това разгласи във вторник Вили Лилков, претендент за столичен кмет, повдигнат от предприемчив комитет.

Целта била построяването на дясна политическа опция за явяване на локалните избори в столицата.

„ Синя София “ ще показа цялостна листа за общински съветници, ще има свои претенденти във всички столични изборни региони, сподели още Лилков.

Коалицията ще показа през септември програмата си за ръководство на столицата.

София има към този момент дясна политическа опция -  „ Синя София “, съобщи ръководителят на КОД (Консервативно обединяване на десницата) Петър Москов, - една от обединенията, издигнала Лилков.

" Синя София " си слага като задания избора на Вили Лилков за кмет, мощна политическа група в СОС, както и да издигве мощни кандидатури за районни кметове. 

Преди няколко седмици водачът на ГЕРБ Бойко Борисов също употребява словосъчетанието " синя София " като разгласи:

" Ако има дясноцентристки блок, синя София да си остане синя София, съм подготвен на диалози ", само че без повече детайлности какво има поради.

По същото време Вили Лилков разгласи, че приема да се кандидатира за кмет на София. Според някои анализатори задачата е с кандидатурата на Лилков да се лишават гласове на десни последователи, които да отидат на възможен втори тур при номиниран от ГЕРБ. Партията на Борисов към момента публично не е оповестила кой ще е нейният претендент. Според данни на Центъра за разбори и маркетинг за София, оповестени преди дни, Лилков би получил към 4-5 %. Проучването въпреки всичко става при оповестени едвам три кандидатури - на Васил Терзиев (ПП, Демократична България, Спаси София и др.) и на Деян Николов от " Възраждане ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР