Влизаме в предизборна кампания и ми се иска тя да

...
Влизаме в предизборна кампания и ми се иска тя да
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кризите в България не са вносни, а домашно производство

Влизаме в предизборна акция и ми се желае тя да бъде друга. Иска ми се малко повече да се приказва за концепциите и способността си да се оправят с рецесиите. Кризите в България не са вносни, те са резултат от неспособността на някогашните ръководещи да се оправят, рецесиите са домашно произвеждане. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.  Ако рецесиите бяха вносни можехме да се надяваме някой извън да ги оправи. Рецептата, която ще представим през днешния ден, необходим е отговор който ще е врач. България би трябвало да бъде ръководено от държавно управление с ясна стратегия, страната ни би трябвало да бъде ръководена от сили, които имат нещо общо по сред си идеологически.
 
Новите ограничения, които биха дали оптимален резултат постоянно са старите ограничения. Обърнахте ли внимание на драмата с неналичието на дърва за огрев. Ние твърдим, че би трябвало да се върне остарелия модел, след смяната, която направи държавното управление на " Промяната ". 
 
Въпросът с незаконните мигранти. Ако се спазваше логаритъма от преди години, нямяаше да има подобен мигрантски напън. И тук старите решения са положителните решения. 
 
Правителството на " Промяната " завеща рецесии във всяка една сфера на публичния живот. Една от тях е в бранш " Енергетика ", бранш, който касае всяко българско семейство и български бизнес. Това сподели някогашният енергиен министър Теменужка Петкова.
 
" Ние от ГЕРБ и нашите сътрудници от Съюз на демократичните сили сме посочили, че можем да се оправим с такава рецесия, имаме доста добър експертен капацитет. Енергийната рецесия е в 2 аспекта - сигурност на доставките. Най-големият проблем е сигурността на доставката на природен газ. Ние сме тези, които започнахме диверсификацията ", съобщи тя.
 
" Правителството на Борисов построи първата междусистемна връзка със прилежаща страна - това е интерконекторната връзка с Гърция. Подменихмеизцяло компресорните станиции - с допустимо най-съвременните американски компресори, които обезпечен положителната работа на тези компресорни станции - 80 % от станциите на Балкански полуостров са български ", акцентира някогашният енергиен министър.
 
С интерконектора оставихме на държавното управление на " Промяната " да построят няколко десетки км от този интерконектор, само че те се провалиха в това. Интерконекторът към 1 септември не е подготвен, добави Петкова. 
 
" Относно диверсификацията, ние взехе през 2020 година едно стратегическо решение - да участваме с 20 % от терминала в Александропулис. Взехме решение и " Булгаргаз " резервира размер в размер на половин милиард кеб. метра годишно. Това е същинската диверсификация, а не да се наемат медиатори ", обляза претендентът за депутат.
 
За България е от основно значение да увеличим този запазен потенциал - от 500 млн. куб.метра на 1 милиарда С доставения от Азербайджан газ ще достигнем 100 % диверсификация от " Газпром ". 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР