Влизаме в една спирала с цената на тока, от която

...
Влизаме в една спирала с цената на тока, от която
Коментари Харесай

Делян Добрев предвижда фалити, тежка безработица и скъпи стоки

Влизаме в една серпантина с цената на тока, от която мъчно ще излезем. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на стопанската система и енергетиката Делян Добрев на трибунка в Народното събрание. Припомняме, малко по-рано ръководителят на Народното събрание Никола Минчев отряза предлагането на ГЕРБ за обезщетителен механизъм за цената на тока.

По думите на Делян Добрев ръководителят на Народното събрание Никола Минчев употребява един умишлен текст и е отсрочил разискването на обезщетителния механизъм за след Нова година. Преценката му е неверна и отсрочва разглеждането на въпроса с един месец. Дотогава Добрев е уверен, че ще има банкрути на компании, увеличена безработица, по-високи цени в магазините и големи разноски в бюджета.

Той изясни, че това, което от обединението ГЕРБ/СДС оферират е обезщетителен механизъм за цената на тока за крайните небитови консуматори, който планува разликата сред 1061 лв. и 119 лв. да бъде покрита 75% от страната. Държавата да заплати 75% от разликата сред високата цена и ниската, която предлага регулаторът, разясни Добрев.

Добрев изясни и от кое място могат да се намерят пари по мярката, отговаряйки на съперниците: единствено за първите 3 месеца АЕЦ " Козлодуй " ще има свръх облага от 2.3 милиарда лв.. Тоест даже с обезщетителния механизъм, страната ще изземе повече от бизнеса, в сравнение с ще върне, уточни Делян Добрев. Ние се намираме в извънредно тревожна обстановка и би трябвало да бъдат взети незабавно ограничения, настоя Добрев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР