Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата

...
Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата система

Влизаме в дългова серпантина, това е цялостен провал на финансовата система. Това съобщи ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов пред представители на партията. Той разяснява, че Асен и Кирил са довели страната до такава степен, да не може даже да взима заеми.

" Аз съм човек с опит, правил съм доста бюджети, само че такова знамение не съм видял ", уточни Борисов.

Той напомни, че месеци наред са алармирали по какъв начин всяка седмица се теглят по половин милиард с все по-високи лихви.

Международните пазари към този момент не ни желаят.

„ Държавата желае 200 милиона, те им дават единствено 150 и то на рента 4,13%, което е пет пъти по-високо в сравнение с когато ГЕРБ теглеше заеми в коронавирус рецесията. Изводът е безапелационен - повече в България доверие няма ", уточни Бойко Борисов.

По думите му ноември-декември ще влезем в дългова серпантина. Виждате, в пъти паднаха вложенията при Кирил и Асен поради корупцията.

" Имаме фрапантен срив в директните задгранични вложения, втора нулева година по обществени вложения, които в допълнение усилва отрицателните резултати ", разяснява лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за Габрово Томислав Дончев.

„ Завещанието, което остави предходният кабинет е с недостиг от милиарди, който ще бъде изплащан от нашите деца и внуци. Следващият парламент би трябвало да се сплоти на рационално равнище, не популистко и да обезпечи обществените заплащания, опазването на здравето. Това минава и през ограниченията за подкрепяне на бизнеса и жителите ", съобщи Александър Иванов, претендент за депутат.

Водачът на листата в Добрич Деница Сачева съобщи на собствен ред, че милион и 300 000 пенсионери ще останат без нарастване на пенсиите.

" На този стадий ГЕРБ е единствената, която застава зад ползите на работещите хора, която предлага ограничения, свързани с пазара на труда, с повишение конкурентоспособността, с пазара на труда и опциите за подготовка и преквалификация в рецесията ", означи тя.

Нашата цел е да запазим налозите и да върнем вложенията. България през последната година е донор на Европейски Съюз, потреблението е под риск, а капиталовия климат го няма, сподели Лъчезар Борисов.

„ Българският бизнес не можа да се възползва от нито един лев обвързван с еврофондовете. Ние развиване нямаме. Страната ни би трябвало да заложи на ускорено икономическо развиване и това може да се случи посредством вложения “, акцентира лидерът за Пловдив област Десислава Трифонова.

" Добрата вест е, че в случай че не беше свалено държавното управление на Четворната коалиция, икономическата злополука щеше да бъде още по-катастрофална ", съобщи Тома Биков.



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР