Влиза ново правило. Ще трябва да оборудваме колите си с

...
Влиза ново правило. Ще трябва да оборудваме колите си с
Коментари Харесай

Влиза ново правило: Ще трябва да оборудваме колите си с ново задължително устройство!

Влиза ново предписание. Ще би трябвало да оборудваме колите си с ново наложително устройство! Нов аксесоар ще стане наложителен от 7 юли 2024 година От тази дата новите модели наложително би трябвало да разполагат с камера за наблюдаване на лидера, която би трябвало да засича моменти на нехайство или унесеност.

Този краен период от 7 юли 2024 година се отнася за всички новоодобрени транспортни средства, т.е. нови модели, които ще дойдат на пазара. Тези, които към този момент се продават или са купени, имат гратисен интервал до юли 2026 година

Новата софтуерна джаджа ще се отрази на цената на новите коли, които още нарастнат.

Със сигурност цената ще бъде поета от клиентите. Сумата може да набъбне и повече, тъй като производителите евентуално ще се изкушат да прибавят устройство, което управлява силата на звука или яркостта на екраните, когато се стигне до предизвестие на водача, считат от френския производител на съоръжение Forvia.

Влиза ново предписание

Според експертите новата наложителна камера, дебнеща водача, ще натовари цената на колите приблизително сред 300 и 500 евро.

Тази мярка е интегрирана в регулаторната рамка, наречена GSR2 (Общ правилник за сигурност 2).

Директивата планува водачите, които отместват взор от пътя за повече от 6 секунди сред 20 и 50 км/ч, да бъдат предупреждавани със звукови сигнали. Над 50 км/ч продължителността пада до 3,5 секунди.
Тези устройства наблюдават основно лицето и го „ мерят “ в разнообразни точки: позицията на главата, нейната ориентировка и изключително очите, като скоростта на затваряне на клепачите или намигване.

 

Източник – 24 часа

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР