Kai Cenat осъжда мелето на Union Square в Ню Йорк, казва, че „това не беше моето намерение“

...
Влиятелят на социалните медии Кай Ценат се включи на живо
Коментари Харесай

Влиятелят на социалните медии Кай Ценат се включи на живо в Twitch в сряда вечерта, за да осъди насилието, което последва, след като хиляди хора се събраха на Union Square в Ню Йорк миналата седмица за раздаване.

Огромната тълпа доведе до наранявания, хиляди долари материални щети и повече от 60 ареста, след като полицията на Ню Йорк активира отговор на „Ниво 4“ – най-високото ниво за реагиране при бедствия.

Cenat, който има повече от 6,5 милиона последователи в Twitch, повече от 5 милиона в Instagram и 4 милиона в YouTube, обяви по време на поток в Twitch на 2 август, че ще направи „огромно раздаване“ в 16:00 часа. на 4 август в Union Square Park.

В потока той каза, че ще раздават компютри, Play Station 5s, микрофони, клавиатури, уеб камери, столове за игри, слушалки и карти за подарък от камион на Union Square.

Хората започнаха да се появяват около 15:00 часа. на 4 август, но „скоро паркът и околните улици бяха препълнени с хора, възпрепятствайки движението на автомобили и пешеходци“, каза началникът на нюйоркската полиция Джефри Мадри на пресконференция миналата седмица. По-късно Мадри каза, че с нарастването на тълпите „хората в парка започнаха да извършват актове на насилие срещу полицията и обществеността“.

Някои хора „разхождаха наоколо с лопати, брадви и други инструменти от строежа, каза Мадри. „Индивиди също запалваха фойерверки, хвърляха ги към полицията, те ги хвърляха един към друг.“

По време на своя поток в Twitch в сряда Cenat каза: „Не одобрявам нищо от нещата, които се случиха този ден. Нищо от това не е готино. Той повтори, че е „безкрайно разочарован от всеки, който е станал разрушителен този ден“.

Огромните тълпи на Юниън Скуеър накараха полицейското управление на Ню Йорк да мобилизира най-високото ниво на реакция при бедствия. Огромните тълпи на Юниън Скуеър накараха полицейското управление на Ню Йорк да мобилизира най-високото ниво на реакция при бедствие. WCBS

„Всичко, което правим по този начин, трябва да е безопасно и забавно. Не можем просто да тичаме наоколо и да унищожаваме това и онова“, каза Ценат. „Искам всички да знаете, че нищо от това не е начинът, по който исках всичко това да се случи.“

Ценат беше обвинен в две обвинения за подбуждане на безредици и незаконно събрание, наред с други обвинения, според NYPD.

В сряда той призна множеството си обвинения и каза на феновете да не се тревожат за него. „Опитвам се да преодолея това и подобни неща (обвиненията) и да се справя по правилния начин.“

„Ако някога искам да направя нещо подобно в бъдеще, трябва да направя правилните обаждания, да направя правилните неща“, каза Сенат. „Не мога да подчертая достатъчно, че не беше мое намерение, брато, не одобрявам нищо от нещата, които се случиха в петък.“

Cenat каза на последователите си в Twitch, че за момента ще си вземе почивка от стрийминг, за да се справи с предстоящите съдебни дати, като добави, че първата му е 16 август. Той също така призова медиите да оставят семейството му на мира.

CNN се свърза с представители на Cenat за допълнителен коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР