Влиятелният шиитски лидер Мукдата Ал-Садр призова днес за разпускане на

...
Влиятелният шиитски лидер Мукдата Ал-Садр призова днес за разпускане на
Коментари Харесай

Шиитите искат разпускане на парламента в Ирак и предсрочни избори

Влиятелният шиитски водач Мукдата Ал-Садр прикани през днешния ден за разформироване на Народното събрание на Ирак и за предварителни парламентарни избори. Той съобщи в послание към сънародниците си, че няма никакъв интерес да води разговор с съперниците си в подтекста на цялостна политическа парализа в страната, съобщи Франс прес.

Телевизионното послание на Ал-Садр, което той направи за първи път, откогато негови последователи нахлуха в постройката на Народното събрание, с цел да провеждат там седяща стачка, пристигна в миг, в който се умножиха апелите за политически разговор в Ирак.

" Сигурен съм, че болшинството от популацията е обезверено от управителната класа като цяло, включително и от избрани политици, принадлежащи към моето придвижване ", призна шиитският водач. " Отсега нататък няма да има повече някогашни фигури, без значение каква е била тяхната политическа принадлежност ", увери той и сподели предлага революционен кротичък либерален развой, а след това и предварителни демократични избори след разформироване на Народното събрание.

" Революционерите и протестиращите, които вземат участие в митинга в Народното събрание, би трябвало да останат там и да продължат с него, до момента в който се приложат настояванията им ", добави той.

Протестиращи са недоволни от предлагането за министър председател, издигнато от проирански политически фракции, които са съперници на придвижването на Ал-Садр.

Днес Садр увери, че самият той желае разговор, само че че се е опитвал да диалогира в предишното и това не е донесло нищо на страната му, с изключение на съсипия и корупция, макар обещанията на ръководещите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР