Влиятелен представител на бизнеса призова градската управа в Берлин да

...
Влиятелен представител на бизнеса призова градската управа в Берлин да
Коментари Харесай

Бизнесът: И двете берлински летища трябва да останат отворени

Влиятелен представител на бизнеса прикани градската администрация в Берлин да не затваря летище " Тегел " поради коронавирусната зараза, заявявайки, че това би изпратило " пагубен сигнал " от икономическа позиция, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

" В миг когато доста компании се борят за оцеляване, берлинските управляващи желаят да избегнат отговорността да поддържат функционираща инфраструктура. Това е неприятно ръководство на рецесии ", разяснява Кристиан Амзинк, който оглавява асоциацията на бизнеса в Берлин и заобикалящата го провинция Бранденбург " У Фау Бе " (UVB).
Амзинк показва вяра, че рецесията ще завърши скоро и че всички старания по-късно ще би трябвало да бъдат съсредоточени върху наваксване на бизнеса, загубен в интервала на затваряне. " За тази цел се нуждаем от Тегел, както и от Шьонефелд ", имайки поради двете летища в града. Според него Ако " Тегел " затвори, това би забавило опциите на фирмите да се възстановят от рецесията.

Властите и летищните оператори в Берлин обмислят краткотрайно да затворят " Тегел " и да насочат въздушния трафик към " Шьонефелд " за интервала на рецесията. Въпросът към момента се разисква.

Решението може да бъде взето идната седмица, научи ДПА. В понеделник акционерите на летището ще обсъдят прекъсване на активността до 31 май. След това летището ще се нуждае от две седмици, с цел да възобнови работа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР