Влиятелен човек в социалните медии сред арестуваните във Филаделфия, тъй като грабежите продължават втора нощ

...
Влиятелен човек в социалните медии е сред нарастващия брой хора,
Коментари Харесай

Влиятелен човек в социалните медии е сред нарастващия брой хора, които бяха арестувани тази седмица, тъй като грабежите около Филаделфия продължиха за втора нощ в сряда след мирните протести срещу решението на съдия да отхвърли всички обвинения срещу бивш полицай от Филаделфия във фатален стрелба по спиране на трафика.

Дайджия Блекуел, на 21 години, е сред 52-мата души, които бяха арестувани за предполагаемо участие в широко разпространени грабежи във вторник вечерта.

„Тя (Блекуел) предава на живо, докато извършва кражби с взлом, тъй като насърчава другите да извършват кражби с взлом“, каза временният комисар на полицията във Филаделфия Джон Станфорд.

 Полицаи са видени пред повреден магазин за обувки във Филаделфия във вторник. class= Полицаи са видени пред повреден магазин за обувки във Филаделфия във вторник. KYW

Блекуел е изправен пред няколко обвинения, включително престъпен заговор, кражба с взлом и престъпно проникване, каза полицията. Тя беше освободена под гаранция в сряда, показват съдебните записи, и трябва да се върне в съда на 17 октомври.

Блекуел отхвърли искането на CNN за коментар в четвъртък сутринта.

Грабежът се случи, след като мирните протести приключиха след решението на съдия да отхвърли всички обвинения срещу бивш полицай от Филаделфия Марк Дайл във фаталната стрелба по 27-годишния Еди Иризари на 14 август, съобщиха властите.

Dayjia Blackwell , 21, влиятелен човек в социалните медии във Филаделфия, е сред 52-мата души, които бяха арестувани за предполагаемо участие в широко разпространени грабежи във вторник вечерта. class= Дайджия Блекуел, 21, влиятелна социална медия във Филаделфия, е сред 52-мата души, които бяха арестувани за предполагаемо участие в широко разпространени грабежи във вторник вечерта. Полицейско управление на Филаделфия

Станфорд каза, че вярва, че грабителите са били „опортюнисти“, които не са били пряко свързани с протестите.

Тъй като грабежът навлезе втора вечер въпреки затварянето в сряда на всички магазини за алкохол във Филаделфия, най-малко 14 души бяха арестувани в целия град. Повечето магазини за алкохол се очаква да отворят отново в четвъртък.

Изглед към магазин Target, тъй като реши да затвори в East River Plaza в Източен Харлем заедно с осем други в страната, които твърдят, че тези райони са станали горещи точки за кражби от магазини на 27 септември 2023 г. Местоположението в Източен Харлем ще затвори на 21 октомври заедно с два магазина в Сиатъл; три в Портланд, Оре; и три в Сан Франциско и Оукланд, Калифорния, каза Target в изявление. Изглед на магазин Target, тъй като реши да затвори в East River Plaza в Източен Харлем заедно с осем други в цялата страна, които твърдят, че тези райони са станали горещи точки за кражби от магазини на 27 септември 2023 г. Местоположението в Източен Харлем ще затвори на октомври. 21 заедно с два магазина в Сиатъл; три в Портланд, Оре; и три в Сан Франциско и Оукланд, Калифорния, каза Target в изявление. Фатих Актас/Анадолска агенция/Гети изображения

Бордът за контрол на алкохола в Пенсилвания се надява повечето магазини за алкохол да отворят отново в четвъртък между 11:00 и 18:00, но някои ще изискват дни или седмици, за да „обезопасят и поправят“ щетите, понесени при инцидентите с грабежи тази седмица, каза бордът пред CNN в четвъртък. Най-малко девет магазина за алкохол ще останат затворени до второ нареждане, каза бордът.

Седем фирми са били ограбени в два района през нощта от сряда срещу четвъртък, съобщи полицията. Сред засегнатите бяха Walgreens, магазин за димни напитки, спортен магазин и няколко магазина за долари. Магазин за вино също беше разбит през нощта и полицията каза, че двама души там са били задържани по предполагаеми грабежи.

Анди Роуз и Мелиса Алонсо от CNN допринесоха за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР