Влиянието на салафизма нараства трайно и постоянно в Белгия, се

...
Влиянието на салафизма нараства трайно и постоянно в Белгия, се
Коментари Харесай

Салафизмът набира трайно влияние в Белгия, сочи доклад на контраразузнаването

Влиянието на салафизма нараства трайно и непрекъснато в Белгия, се показва в документ, популяризиран от контраразузнаването, оповестяват локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Тази теория за вярата на мюсюлманите отхвърля някои демократични полезности на Запада. Допълва се, че салафизмът е опасност за главните свободи.

Изготвеният справочник се популяризира измежду полицията, прокуратурата, общинските управляващи, университетите, пандизите. Преди година отчет на контраразузнаването регистрира, че в джамиите в Белгия все по-често се проповядва коренен ислям в сунитска уахабитска вариация, който в салафитската си версия се стреми към " първичния, чист ислям " - държавната вяра в Саудитска Арабия. Този прочит на исляма не разрешава слушането или основаването на музика, рисуването на картини и пушенето и признава Корана за единствен закон.

Белгийски медии през днешния ден показват резултатите от инспекцията на взривното устройство, употребявано от единствения оживял терорист от атентатите в Париж през 2015 година Салах Абдеслам. Оказва се, че копчето за задействане на устройството е липсвало, както и че един от проводниците е бил пресечен - две аргументи, поради които се възприема, че коланът на терориста е бил неспособен. Тези разкрития хвърлят нова светлина върху изказванията на Абдеслам, гражданин на Брюксел, че се е " отказал " в последния миг да се самовзриви.

В други информации от последните дни медиите в страната оповестиха, че наказаният за началник на терористична организация Фуад Белкасем е помолил съда да не бъде лишаван от белгийско поданство. Белкасем години наред бе гласът на групировката " Шериат за Белгия ", призовавал за въвеждането в страната на ислямското право. Пред съда той споделил, че няма връзка с Мароко, откъдето произлизат родителите му, и желае да остане в Белгия. Белкасем бе наказан в Антверпен на 12 години отнемане от независимост в първото огромно дело против терористи в страната. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР