Влиянието на алкохола върху човек зависи от много фактори. Дали

...
Влиянието на алкохола върху човек зависи от много фактори. Дали
Коментари Харесай

От токсикологията: Спрете да пиете, когато ви е най-хубаво

Влиянието на алкохола върху човек зависи от доста фактори. Дали се пие бързо или постепенно, дали се пие с разредител или без, дали се пие на гладно или с мезе, даже и психическото ни положение - дали пием от наслада или от тъга. Това изясни пред " Телеграф " доктор Шасине Вели от Клиниката по незабавна токсикология във ВМА. "Едно от най-важните неща е дали и до каква степен организмът ни може да разгражда алкохола. Има една група пациенти, при които ензимът, който разгражда алкохола, е в много по-малко количество и надлежно за тях използването е по-опасна ", посочи тя.

Експертът поучава да се пие умерено и постепенно. "Важен е изборът на напитка и количеството. Когато на човек стартира да му става леко еуфорично, това е моментът, в който би трябвало да спре ", споделя тя.

В токсикологията постъпват хора с всевъзможни натравяния - от гъби, медикаменти при опит за самоунийство, течност за чистачки, опиати от всевъзможни типове и така нататък През лятото най-чести са случаите на захапване от насекомо, при които се получава алергична реакция. "Много от пациентите попадат в токсикологията по изключително безразсъден метод. Ужасена съм от случаите, в които по простъпка се случва някой да отпие глътка от нещо си. И може би това е най-важният съвет - всичко да се държи в истинската му опаковка, токсичните субстанции да се държат на недостъпно място, изключително за деца. За възрастни хора, които мъчно виждат и разчитат етикетите или живеят сами, е хубаво да се поставя етикет с надпис и предизвестие. Но в действителност е неуместно някой да пристигна и да каже: "Отпих глътка бензин ", декларира доктор Вели. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР