Влезте в хола си. Огледайте се. Спомнете си как е

...
Влезте в хола си. Огледайте се. Спомнете си как е
Коментари Харесай

8K вече има смисъл... с подходящия телевизор

Влезте в хола си. Огледайте се. Спомнете си по какъв начин е изглеждал преди 10 години. Сега - преди 20. Вероятно няма различен електроуред в помещението, който да се е трансформирал толкоз доста за това време, колкото тв приемникът.

В началото на новия век моделите с кинескопи бяха в своя софтуерен зенит. Качеството на аналогово излъчените картина и тон беше такова, че по-скоро бяхме привикнали да ги поносим - а и доста дефекти не вършат такова усещане при всеобщ размер на екраните от към 21 инча. Самите тв приемници изглеждаха, в случай че не грозно, то най-малко невдъхновяващо и заради тази причина постоянно интериорът ги поставяше някак настрана.

Широкоекранните LCD и плазмени модели пристигнаха по-масово декада по-късно и донесоха със себе си HDTV картината с повече елементи и по-големи размери. Телевизорите започнаха да заемат все по-централно място в модерния дом - наклонност, която продължи и с идването на 4K. Прогресът обаче не стихва.
 Снимка 618388
Източник:

Днес не можем да си представим да гледаме обичаното си телевизионно и цифрово наличие без най-високи елементи и тримерен тон. За тези, които търсят най-високото постижимо качество, Samsung предлага новите си (QN900C/QN800C/QN700C) - големи екрани с голяма резолюция за огромно потребителско преживяване.

8К - що е то?

Терминът 8K се употребява за изображение с почти 8000 пиксела широчина. Говорим за 4 пъти повече информация от 4K - а това като че ли до през вчерашния ден беше бъдещият пример за ултра детайлно видео.

Нека да си представим 8K като обособени фрагменти - да вземем за пример, 50 в секунда. Всеки от тях е и 33-мегапикселова фотография - в случай че имате достъп до съответното съоръжение, можете да си ги разпечатате на размер... 3 метра на 2 метра и то с качество като на афиш.
 8K тв приемниците към този момент са тук. Какви са преимуществата им?
8K тв приемниците към този момент са тук. Какви са преимуществата им?

Бъдещето на технологията

Да оставим настрани фотографията и да си поговорим за тв приемници - нови и остарели. За да докарате детайла на един 8K модел, ще би трябвало да построите видеостена с почти... 100 от старите с кинескоп. Можем единствено да пожелаем триумф в свързването им.
 Снимка 618384
Източник:

Иначе казано, 8K реализира подробност, каквато при движещи се картини можем решително да заявим, че не сте виждали. Тук не приказваме единствено за пиксели - динамичността на картината и дълбочината на звука също се качват на последващо равнище благодарение на по-модерните логаритми за компресия, които 8K предлага.

Обратната страна на медала са в действителност големите условия към мрежата, по която ще се предава наличието с толкоз високо качество, а също и към екраните, които би трябвало да покажат милионите пиксели с най-висока резолюция. Дълги години единственото по-скъпо от гледането на 8K бяха основаването му и последващата дистрибуция.
 Създадоха първия екран с резолюция 8К
Създадоха първия екран с резолюция 8К

17,3-инчовият екран на Japan Display има компактност 510 ppi

Всъщност, до неотдавна дори в Холивуд блокбастъри с мултимилионни бюджети се инсталираха в 4K и се завършиха със специфичните си резултати в 2K резолюция - просто цената и загубата на скъпо време бяха прекомерно високи, с цел да се употребява 8K.

Сега обстановката е напълно друга. Можем просто да извадим от джоба своя смарт телефон (например, ), да го свържем с тв приемника и да пуснем 8K клип, който сме снимали по-рано денем в парка. След това с едно натискане на отдалеченото превключваме обичаното си мултимедийно наличие от някоя от платформите, които поддържат 8K - през днешния ден са YouTube и Vimeo, само че съгласно разнообразни анализатори още следващата година и Netflix може да предложи своя азбучник с най-високо качество.

Защо дисплеят би трябвало да е огромен

8K картината изисква мащаб, както множеството технологии от ново потомство. - И един в действителност първокласен 4K тв приемник като новия ще е повече от задоволителен, с цел да се насладите на прелестно телевизионно преживяване. Ако обаче желаете панел, който е над 75 инча, то всеки пиксел е от голяма важност.

А има доста аргументи да желаете нещо такова. Вече не сме нито 1995 година, нито 2005 година - през днешния ден не приказваме за големи, неугледни и умопомрачително скъпи уреди. Големият тв приемник към този момент се трансформира в главен акцент на помещението - спомагателен прозорец, който може да се употребява както за гледане на телевизия, по този начин и за динамично сменящи се картини. Истинска изложба в хола.
 Снимка 618386
Източник:

Даже и да оставим естетиката настрани, за мнозина домът е и офис - бил той втори или главен. Възможността да разгърнеш работните си файлове като на дъска, да работиш с по едно и също време с огромен брой пълноразмерни прозорци или да сверяваш данни без да губиш от взор виртуалната среща са все неща, които всеки работещ би оценил.
 Снимка 618383
Източник:

Смело твърдим, че и геймърите няма да желаят да седнат пред различен екран, откакто веднъж са се сблъскали с 8K преживяването и голямата му подробност.

Какво предлага Samsung

Корейският колос към този момент 5 години развива своята 8K гама. Новите тв приемници от фамилията на Neo QLED надграждат Quantum Dot и Quantum HDR технологиите, които дават размер и дълбочина на цветовете.

" Диригентската палка " е в ръцете на новия Neural Quantum Processor, който проучва наличието на база данните, генерирани от 64 невронни мрежи и по този начин детайлите на подсветката имат 16 384 степени на бляскавост, само че също така могат и да трансформират своята форма. Флагманският модел QN900C прави още една стъпка, като той е с 50% повече зони на осветяване.
 Снимка 618387
Източник:

Прецизността на цветовете е потвърдена от интернационалния институт Pantone, който връчи на новите тв приемници на Samsung първия в света документ Pantone Validated, което значи, че възпроизвеждат достоверно над 2000 цвята, както и новодобавените от специалистите 110 нюанса на тона на кожата.

Отново на база на наличието в действително време се усъвършенства и Dolby Atmos звукът. Чрез технологията Object Tracking Sound Pro той се движи през пространството дружно с обектите на екрана - преживяване като на кино.
 Samsung ще влага $230 милиарда за създаване на най-голямата в света база за произвеждане на чипове
Samsung ще влага $230 милиарда за създаване на най-голямата в света база за произвеждане на чипове

Производствената база ще бъде издигната в провинция Кьонгги покрай Сеул

Мощният процесор в действително време усъвършенства и 4K наличието, като понижава шума пиксел по пиксел - в никакъв случай UHD не е изглеждало толкоз добре.

Всичко това се комбинира с Infinity One дизайна, който е с тъничък профил и оптимално насочва вниманието към самото наличие. Аксесоарите за монтаж включват подобен, с който можете елементарно да гледате наличие във отвесен режим с автоматизирано завъртане на детайлите на екрана.

Повече от тв приемник

Samsung виждат Neo QLED тв приемниците си в центъра на екосистема, която поддържа смарт телефони, компютри и гейм конзоли.

За феновете на игрите са технологии като Minimap Zoom-in и Virtual Aim Point, които дават съществено преимущество във виртуалните борби, а функционалностите към този момент са усъвършенствани и за настоящите PlayStation и Xbox.

Даже и да не играете игри, сигурно ще ви е потребна функционалността SmartThings, която автоматизирано открива и свързва устройства като смарт телефони или Galaxy Buds слушалки. Налице е съгласуемост и с други екосистеми, като също така през приложение можете да се възползвате от датчиците на тв приемника си и да го превърнете в IoT устройства - охранителна камера, звуков датчик и така нататък

Това са дребни неща, които по-скоро демонстрират вниманието към детайла от страна на Samsung. Можеш да си ги позволиш, когато продуктът ти е добър, а Neo QLED гамата на компанията за 2023 година изрично демонстрира, че 8K тв приемниците към този момент имат смисъл.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР