Влезлите в сила на 7 септември нови ограничителни мерки не

...
Влезлите в сила на 7 септември нови ограничителни мерки не
Коментари Харесай

Мерките в подкрепа на бизнеса ще продължат

Влезлите в действие на 7 септември нови ограничаващи ограничения не би трябвало да бъдат анулирани, неотстъпчив е здравният министър Стойчо Кацаров. Министрите на стопанската система и туризма Кирил Петков и Стела Балтова обясниха, че ограниченията в поддръжка на бизнеса ще бъдат продължени.

Ваксинираните са малко и по тази причина няма различен механизъм да се ограничи разпространяването на болестта и да се понижат болните в лечебните заведения с изключение на налагането на подобен вид ограничения акцентира здравният министър.

" Те са научно обосновани. Ако съблюдаваме - това може да ни помогне в границите на 2-3 седмици да забележим резултат от използването на тези ограничения и да ги отменим. Това е верният метод. Другото значи отменяме ги в този момент тези ограничения, идната седмица в лечебните заведения има 5000-6000, 7000-, в интензивните отделения 1000 души. Ако тръгнем да водиме война едни с други, да се преследваме, да се наказваме - сигурно няма да успеем, а цената ще я платят нашите родители, баби и дядовци ", сподели Стойчо Кацаров.

Служебният стопански министър Кирил Петков дефинира като извънредно значимо приемането на обновения бюджет, с цел да бъдат продължени всички ограничения в поддръжка на хората и бизнеса

" Нещото, което е значимо да се каже - в случай че се трансформират методите на ограничения като 60/40, всяка смяна би довела до закъснение на парите за бизнеса, тъй като значи нова връзка с Европейски Съюз и закъснение на парите с най-малко три месеца ", сподели Кирил Петков, длъжностен министър на стопанската система.

Мерките са заложени по верния метод в бюджета и не би трябвало да се трансформират, сподели още Петков и прикани депутатите да имат пред тип този факт.

" Защото парите не са единствено значими като безспорна стойност - значимо е по кое време те идват. Навременната помощ е доста по-добра от помощ в миналото ", сподели Кирил Петков.

Служебният министър на туризма Стела Балтова пък увери, че служебният кабинет застава твърдо зад продължение на поддръжката за бизнеса като цяло и съответно за туризма.

" По неокончателни данни помощта възлиза на 685 милиона за туристическия бранш ", сподели Стела Балтова.

Общо 17 са стратегиите и ограниченията, които не престават да работят в бранша.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР