Влекача Тесла Семи Веднага след представянето му, новият камион от

...
Влекача Тесла Семи Веднага след представянето му, новият камион от
Коментари Харесай

Тесла вече продава авангардния си електрически влекач


Влекача " Тесла Семи "

Веднага след представянето му, новият камион от Тесла записа първи поръчки, заяви в понеделник уеб сайтът engadget.com. Електрическият влекач Семи (Semi) притегли вниманието на две огромни търговски вериги – канадската " Лоблос " (Loblaws) и щатската " Уолмарт " (Walmart).

Канадците са поръчали 25 броя електрически камиони и изпреварват американците, които са декларирали 15.

Производителите от " Тесла " още не са оповестили обществено цента на новите возила за промишлеността, само че се чака тя да е много висока. Големите вериги обаче удостоверяват желанията си за ограничение на въглеродните излъчвания, като при " Лоблос " упоритостта е понижаване с 30% до 2030 година

Това не е първата поръчка на свръхмодерните камиони и към този момент има клиенти с 40 декларирани бройки, както и такива с необявени, само че твърди планове за покупка. Данните за интереса към " Тесла Семи " обрисуват и профила на най-вероятните клиенти. Това са компании с голям стоков оборот, непрекъснат карго поток и мениджърски метод, привързан с екологичните проблеми на превоза.

Фирмите, които поръчват електрически камиони, занапред ще проучват резултата от нововъведението. Засега покупките надвишават първичните упования на " Тесла ", изключително що се отнася до купувачите отвън Съединени американски щати.

Новият камион има 4 мотора и планиран пробег от 800 км с едно зареждане. Напълно претрупан с над 36 000 кг., Семи форсира до 100 км/ч за 20 секунди. Ако е празен, достижението е напълно в категорията на спортните коли – към 5 сек. Всяка от двете оси задвижва без значение четирите колела на влекача със личен мотор за всяко, което пък усъвършенства доста тракцията и ръководството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР