Властването на Локомотив (Пловдив) в турнира за Купата на България

...
Властването на Локомотив (Пловдив) в турнира за Купата на България
Коментари Харесай

Властването на Локомотив за Купата приключи, Лудогорец пречупи смърфовете след продължения

Властването на Локомотив (Пловдив) в шампионата за Купата на България завърши! " Смърфовете ", които завоюваха трофея в последите две години, отпаднаха след проваляне от Лудогорец. " Орлите " имаха потребност от продължения, с цел да пречупят своя противник в Разград, само че в последна сметка стигнаха до триумф с 2:1. В постоянното време срещата приключи 1:1, като Локо изравни в третата минута на добавеното време с попадение на Георги Минчев. Преди това Пиерос Сотириу бе разкрил резултата в 47-ата минута. Победното попадение в мача бе дело на Мавис Чибота в 114-ата минута.
 Лудогорец - Локомотив (Пловдив) 2:1, гол на Чибота онлайн
Лудогорец - Локомотив (Пловдив) 2:1, гол на Чибота

За последно разградчани подвигнаха купата през 2014 година

Разградчани се класираха за първи път в тази фаза на шампионата за първи път от три години. В същото време това бе първа загуба за Локомотив в последните 14 срещи в конкуренцията.

Двубоят стартира с по-добра игра на домакините. Разградчани проведоха рискова офанзива в 7-ата минута, която приключи със слаб удар на Елвис Ману. Илко Пиргов улови без усложнения. В 20-ата минута стражът на " смърфовете " улови и слаб удар с глава на Алекс Сантана.
 Снимка 523142
Източник:

Пет минути по-късно Лудогорец не съумя да се възползва от неточност на гостите в центъра на терена. Топката стигна до Жордан Икоко отдясно, който центрира в наказателното поле, само че Ману не съумя да нанесе голов удар.

В 36-ата минута Локомотив бе покрай гол. Лукас Салинас центрира от директен свободен удар, отбраната на " орлите " изпусна Диниш Алмейда. Португалецът отклони топката с глава, само че на сантиметри около вратата. Минута по-късно Николай Николаев получи от Карагарен отдясно и центрира остро, само че Георги Минчев стреля около вратата.
 Снимка 523145
Източник:

Второто полувреме стартира чудесно за домакините. След отлична офанзива влезлият на почивката на мястото на Вандерсон Мавис Чибота откри Бърнард Текпетей отляво. Ганаецът опита центриране, което бе блокирано от Николаев. Топката остана във фланговия футболист, който този път качи топката на главата на Пиерос Сотириу, а за кипърецът не бе проблем да порази вратата. Това бе първи гол за нападателя с екипа на Лудогорец.

Локомотив опита незабавно да отговори. В 50-ата минута Карагарен получи от Алмейда в наказателното поле и пусна към непокрития Конър Руан. Англичанинът насочи удар от близка отдалеченост, само че Кристиян Кахлина избави.
 Снимка 523144
Източник:

Пет минути по-късно Чибота насочи подъл удар, който рикошира в Дейвид Малембана, само че Пиргов внимаваше и улови.

В 61-ата минута Локомотив направи поредна рискова офанзива. Момчил Цветанов откри Карагарен пред наказателното поле. Деветката насочи удар, който след рикошет излезе в корнер. След неговото осъществяване Кахлина избави шут от към 25 метра на Цветанов.
 Снимка 523143
Източник:

В 88-ата минута Кахлина направи ново уверено избавяне. Хърватският пазач мазета мощен удар на Цветанов от границата на наказателното поле, пристигнал след добра офанзива на гостите отдясно.

" Смърфовете " съумяха да стигнат до изравнителен гол в 93-ата минута. Тогава Пауло Уртадо откри Алмейда в наказателното поле. Португалецът пусна паралелен пас за оставения непокрит Георги Минчев, който насочи във вратата за 1:1.
 Снимка 523152
Източник:

В 98-ата минута пловдивчани можеше да нанесат втори удар. Цветанов центрира в наказателното поле, където Алмейда още веднъж бе оставен да стреля с глава. Кахлина обаче бе на мястото си и избави.

Четири минути по-късно Митко Илиев получи в наказателното поле и насочи удар, който Драгош Григоре блокира с гърди. Топката по-късно срещна ръката му, заради което гостите желаеха дузпа. Главният рефер Драгомир Драганов вярно реши, че няма учредения да уточни бялата точка.
 Снимка 523150
Източник:

В 104-ата минута резервата Кешеру комбинира с Текпетей. Той от своя страна откри Чибота, а конгоанецът с едно допиране изведе Кешеру отляво на стрелкова позиция. Румънецът заложи на силата и стреля в навън.

В 114-ата минута Лудогорец още веднъж излезе напред. Чибота се възползва от неточност на Малембана. След поредност от рикошети конгоанецът съумя да си освободи пространство в наказателното поле и с невъзмутим удар вкара за 2:1.
 Снимка 523151
Източник:

До края на продължението Локомотив не съумя да стигне до изравнителен гол. След последния съдийски сигнал Икоко и Уртадо се спречкаха, заради което получиха червени картони.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР