Властта винаги трябва да внимава във формулировките и позициите. Аз

...
Властта винаги трябва да внимава във формулировките и позициите. Аз
Коментари Харесай

Станишев: Не разглеждам Русия като заплаха за сигурността ни

„ Властта постоянно би трябвало да внимава във формулировките и позициите. Аз не преглеждам Русия като сериозна опасност за сигурността ни ” ,  каза в предаването „ Събуди се ” по NOVA Сергей Станишев, водач на ПЕС.

" Много българи няма по какъв начин да не помнят приноса на Русия за освобождението на България. Това не значи, че в един или различен миг Б ългария и Русия няма да имат разминавания или конфликти за политически ползи ", съобщи още политикът.

Радев: Европа би трябвало да спре да бъде мечтател, сигурността е преди всичко

По думите му всяка огромна страна има своите ползи на всички места, това важи и за Съединени американски щати, Русия и други огромни евространи. „ Под една или друга форма всяка страна се пробва да повлияе върху външната политика и отношението на други политически въпроси. Добре знаете, че и Съединени американски щати имат въздействие, ползи и механизми за влияние. Знаете и за европосланици, минали границата в своите изявления по отношение на България ", аргументира се Станишев.

Депутатите разясняват: Заплаха ли е Русия за България?

За него най-важно е да се води разговор с Русия . „ Факт е, че Европейски Съюз и НАТО имат сериозен проблем с Русия по отношение на Крим, само че прекосяването на границите, когато надали не всичко става истерично и не се води разговор, е нездравословно за ползите на Европейски Съюз, включително и на България ”, счита той. „ Аз постоянно съм бил за политически разговор ", посочи Станишев.

Юнкер насочи значими апели, засягащи България

Запитан за мнението му за речта на Юнкер, съгласно който България и Румъния би трябвало да влязат в Шенген и да одобряват еврото, той съобщи, че това е добра вест за България. „ Тези послания на Юнкер са дават добра вероятност за България. Въпросът е дали ние ще се възползваме от това ".

" Трябва да сме дейни и да имаме национална позиция. За да сме ефикасни и авторитетни, би трябвало да се стремим към Шенген и еврозоната ", сподели още Станишев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР