Властта с мерки в помощ на пострадалите от наводненията населени

...
Властта с мерки в помощ на пострадалите от наводненията населени
Коментари Харесай

Горски служители разкриха има ли обезлесяване над наводнените карловски села

Властта с ограничения в помощ на потърпевшите от наводненията обитаеми места. Няколко институции отиват на място, с цел да ревизират има ли противозаконна сеч.

По пътя на калната река през днешния ден потеглиха и горски чиновници. Горският на Слатина прегледа дерето, високо в планината. Още при започване на инспекцията той е безапелационен - просеките, които се виждат над селото, не са съществували преди пороя. Причината за оголването високо в планината е поройният дъжд.

„ Докато паднат две-три дървета и те надолу повличат след себе си всичко и камъни, и каквото вие видяхте. Това е било доста огромна мощ, подсигурявам, че имаше една хубава здрава гора “, съобщи старши лесничей Атанас Калайджиев от ДГС Клисура пред БТВ.

Според горския чиновник 90% от свлечената дървесина е била около деретата.

„ Около непрекъснатите водни течения, където по документ 15 м от двете страни нямаме право да отбелязвам и да сечем, да водим никаква сеч. Около деретата е 90% от падналата гора ", добави той.

Докато горският е безапелационен, че няма противозаконна сеч в региона му, вътрешният министър даде обещание цялостна инспекция.

„ В четвъртък и в петък на място взаимно с министъра на земеделието и с всички ведомства, които имат отношение към този въпрос, включително с присъединяване на представители на полицията и прокуратурата, да се извърши инспекция на осъществените сеч и действия в горите в този регион. Както и да се откри има ли позволени нарушавания, имат ли някаква връзка и отношение към случилото се злополучие “, съобщи Иван Демерджиев.

Втори ден камиони извозват дървесината, довлечена до селото от началото на потопа до локалния стадион. Появиха се и подозрения дали трупите ще стигнат до потърпевшите фамилии.

" Дървесината ще стигне за всички хора в Слатина ", съобщи кметът на селото Петър Делков.

Служебният аграрни министър Явор Гечев съобщи, че дървесината гратис ще се раздаде на хората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР