Властта преговаря с големи търговски вериги у нас да продават

...
Властта преговаря с големи търговски вериги у нас да продават
Коментари Харесай

Властта преговаря с търговските вериги да продават хляб и сирене без печалба

Властта договаря с огромни търговски вериги у нас да продават самун, без да включват в цената му облага за себе си.
 Българска социалистическа партия желае Данък добавена стойност за хляба да падне на 5%  Земеделският министър: Има действителни предпоставки за повишаване на хляба
Това сподели земеделският министър Румен Порожанов по Нова тв. Цените на хляба потеглиха нагоре, като главните причини за скока са по-високите изкупни цени на пшеницата и нарастването на минималната работна заплата, обясниха хлебопроизводителите.

Идеята е надценката да бъде единствено за покриване на брака и на разноските в самата верига. Засега получавам сходни уверения, сподели Порожанов. Той изясни, че и сиренето, и кашкавалът доближават до крайния консуматор с към 30% надценка. По този проблем също се водели диалози с търговците. 

Намаляването на Данък добавена стойност дава опция сивият бранш да излезе на ярко. Министерството на финансите би трябвало да направи оценка, добави Румен Порожанов.  

Министърът на земеделието разяснява и акцията на Спецпрокуратурата, провела се в Своге против обвинени в противозаконен рандеман и търговия с дървен материал, осъществявани от 2014 година до момента. По случая бяха арестувани общо петима души, измежду които е и шефът на Регионалната горска дирекция в София. Той е апетитен за водач на незаконната група. Арестуваните с обвинени и в обири на части за профилирана горска техника, владеене на противозаконни оръжия и муниции и палеж на автомобил.

Порожанов сподели, че съответният случай не му е прочут и добави, че „ главните проблеми на Софийската дирекция са свързани с набезите на ромското население ”.

По въпроса с наболелия проблем с чумата по свинете земеделският министър бе безапелационен, че оградата по границата ни с Румъния е била извънредно вярна мярка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР