Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност

...
Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност
Коментари Харесай

Тихомир Стойчев: Властта показа вчера, че иска да подчинява службите за сигурност на себе си

Властта сподели през вчерашния ден, че желае да подчинява службите за сигурност на себе си. Това сподели специалистът по национална сигурност Тихомир Стойчев по БТВ.

Не мисля, че в тази ситуация с изтеклите фотоси на премиера Бойко Борисов можем да приказваме за нещо друго с изключение на за ясна проява на властта, на нейните същински страхове и нейното лицемерие. Ако се окаже след време, че е монтаж - това ще е неприятен знак, съобщи някогашният шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

За „ Тази заран " той разяснява и изтеклия запис, за който се твърди, че е с Борисов. По думите му след толкоз години във властта министър-председателят е трябвало да почисти речника си от някои думи, които са „ присъщи за залите ". Масово да се обърнеш към хората и да им кажеш, че са тулупи, може да звучи добре в зала за борци и щангисти. Спомням си един път излезе Борисов пред лекари, които спасяваха човешки животи, и ги назова „ касапи ", съобщи той.

По думите на Стойчев в миг, в който българите са изтощени и загрижени за близкото си бъдеще, се вижда, че първият човек в изпълнителната власт спи с големи суми пари и с оръжие до главата му. Г-н Борисов не е спирал да демонстрира, че обича оръжието още откогато беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи, кмет на София и така нататък, акцентира той.

Според него това са новите характерности на хибридната война и изясни, че в случай че казусът е политическа офанзива, то тя може да идва от вътрешните кръгове до премиера или от неговите съдружни сътрудници, които „ желаят да се отърват от тежестите, които ръководството носи ".

Въпросът кой е минавал и е влизал през спалнята би трябвало да се обърне към Националната работа за защита. Тя всъщност е една от най-силните ни антитерористични структури, посочи Стойчев.

Васил Божков е в положение във всеки един миг и да каже „ Искаха ми пари, ето ми ги тегленията всеки месец от банки. Може би в този момент при инспекцията би трябвало да се пита от кое място са кюлчетата, от кое място са купюрите ".

Стойчев разяснява и вероятно делене на НСО. Истинският план да изградиш паралелни структури на НСО е по някакъв метод се страхуваш от този спор, който набира скорост и се показва сред министър председател и президент, сподели той.

Според него ще изплуват спомагателни несъгласия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР